Foto: Rijnhout Media

Controle bij negen bedrijven in Krabbendijke

  Actueel

KRABBENDIJKE - Bij een grote controle op bedrijventerrein Oostpolder in Krabbendijke zijn dinsdag negen adressen doorgelicht. Hierbij zijn enkele overtredingen geconstateerd op het gebied van bouw- en milieuwetgeving, laat de gemeente Reimerswaal donderdag weten. Ook vragen meerdere situaties extra onderzoek, onder meer door de Belastingdienst.


De actie is uitgevoerd door de gemeente, Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Belastingdienst, douane en politie. De gemeente keek naar onder meer bestemmingsplannen en milieu- en bouwregelgeving, zoals brandveiligheid. De RUD nam de naleving van de milieuwetgeving onder de loep. De Belastingdienst controleerde op administratieve verplichtingen en de douane op accijnsgoederen. De politie was alert op signalen van ondermijning en strafbare feiten. Daarnaast controleerden agenten in- en uitgaand verkeer bij het bedrijventerrein.

Veilig

De overheden en betrokken partijen hebben besloten vaker grote gezamenlijke controles te houden. Zo vond in mei eenzelfde actie plaats op bedrijventerrein De Poort in Rilland. Deze acties zijn volgens burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal belangrijk voor de hele samenleving. "We willen dat de bedrijventerreinen in Reimerswaal gezond en veilig zijn. Wij gunnen eerlijke bedrijven alle ruimte om te ondernemen en klanten en bezoekers op een goede manier te kunnen ontvangen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>