Ervaringsdeskundigen en professionals tijdens een eerdere tocht door Kapelle om verbeterpunten voor mensen met dementie te bespreken.
Ervaringsdeskundigen en professionals tijdens een eerdere tocht door Kapelle om verbeterpunten voor mensen met dementie te bespreken. (Archieffoto: Peter Urbanus)

Kapelle werkt aan haar dementievriendelijkheid

  Actueel

KAPELLE - De Kapelse wethouder Annebeth Evertz reikt woensdag een certificaat uit aan een medewerker van de afdeling Burgerzaken van de gemeente Kapelle die een cursus heeft gevolgd voor het omgaan met mensen met dementie.


De gemeente werkt al langer aan het project Dementievriendelijk Kapelle. Dit richt zich op het dementie-vriendelijker maken van de samenleving. Zo geeft zorgorganisatie Cederhof Welzijn voorlichting, vertoont films en organiseert activiteiten, zoals trainingen, voor ondernemers en verenigingen. 

Gedrag

Medewerkers van de gemeente die in hun functie in contact kunnen komen met mensen met dementie hebben de training 'Goed omgaan met dementie' gevolgd. Het gaat om de medewerkers van de afdelingen burgerzaken, receptie, buitendienst en de BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar). Tijdens deze training leerden zij over dementie en het gedrag dat bij dementie kan horen. Ook tips en trucs over het omgaan met dit gedrag en hoe medewerkers mensen met dementie passende kunnen helpen, kwamen aan bod.

Faciliteiten

Doordat er meer kennis is over dementie en de gevolgen ervan, kunnen mensen met dementie langer gebruik maken van de faciliteiten binnen een dorp, aldus Kapelle. De wethouder plakt woensdag de sticker 'dementievriendelijk' op het gemeentehuis in Kapelle.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Heftruckchauffeur

Kruiningen

Chauffeur / Logistiek medewerker (m/v)

Yerseke

Timmerman onderhoud & renovatie

Sint Philipsland / Bruinisse

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

Meerdere vacatures

Kruiningen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief