De Zanddijk en Molendijk tussen Kruiningen en Yerseke zijn druk en smal.
De Zanddijk en Molendijk tussen Kruiningen en Yerseke zijn druk en smal. (Foto: Britta Janssen)

'Zanddijk aanpakken voor veiligere route tussen Kruiningen en Yerseke'

  Actueel

YERSEKE - Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland willen de drukke route tussen Kruiningen en Yerseke (N673) veiliger maken door de Zanddijk vanaf de rotonde Nishoek tot over de spoorovergang aan te pakken.


Dat laat de provincie Zeeland vrijdagmiddag weten. Ze heeft onderzoek laten doen naar het beste scenario om de Zanddijk en Molendijk veiliger te maken en dat leverde vier alternatieven op. Gedeputeerde Staten (GS) geven nu de voorkeur aan de zogenaamde variant ‘Bruin’.

Ongelijkvloers

In dit plan wordt ook de rotonde bij bedrijventerrein Nishoek aangepakt. Vanaf de spoorkruising komt er dan een nieuwe weg die afbuigt naar bedrijventerrein Olzendepolder. Ter hoogte van de Olzendedijk, waar de nieuwe weg kruist, wordt een nieuwe rotonde aangelegd. De huidige spoorwegovergang wordt vervangen door een ongelijkvloerse kruising, door middel van een viaduct. Voor langzaam verkeer, zoals fietsers en landbouwverkeer, blijven de huidige Zanddijk en Molendijk als parallelweg beschikbaar. Het overige (vracht)verkeer rijdt straks over het nieuwe tracé.

Verkeersveiligheid

De aanpak ‘Bruin’ biedt een structurele oplossing voor de verkeersproblematiek op de Zanddijk, stelt de provincie. ‘Met deze aanpak wordt de verkeersveiligheid, doorstroming van het verkeer en bereikbaarheid van Yerseke fors verbeterd.’ 

De investeringskosten bedragen volgens een voorlopige raming 50,8 miljoen euro. 


Inloopavond

Over het besluit vindt dinsdag 17 december een inloopbijeenkomst plaats voor alle belangstellenden. Vertegenwoordigers van de provincie, gemeente Reimerswaal en waterschap Scheldestromen zijn aanwezig om het besluit toe te lichten en in gesprek te gaan met bezoekers. Binnenlopen is mogelijk tussen 19.00 en 21.00 uur in partycentrum de Lepel in Yerseke.

Inzage

Belanghebbenden kunnen van 9 december tot en met 20 januari reageren op het besluit. Het plan is online in te zien en ligt ook ter inzage in het provinciehuis in Middelburg en het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. Reageren is mogelijk via https://www.formdesk.com/provinciezeeland/inspraak_zanddijk.

Planning

Met de inbreng vanuit de inspraakperiode en de inloopavond bekijken GS het voorgenomen voorkeursalternatief in februari opnieuw. In april nemen Provinciale Staten van de provincie Zeeland een definitief besluit.

Lees meer op https://www.zeeland.nl/verkeer-en-openbaar-vervoer/aanpak-voor-verkeersproblemen-zanddijk-yerseke.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>