De Zeeuwse bestuurders Albert Vader, Han Polman, Bas van den Tillaar, Dick van der Velde en Toine Poppelaars (vlnr) gaan donderdag naar Den Haag.
De Zeeuwse bestuurders Albert Vader, Han Polman, Bas van den Tillaar, Dick van der Velde en Toine Poppelaars (vlnr) gaan donderdag naar Den Haag. (Foto: Britta Janssen)

Bussen Zeeuwen donderdag naar Den Haag voor debat marinierskazerne

  Actueel

VLISSINGEN - Bussen vol met Zeeuwen reizen donderdag naar Den Haag om het debat in de Tweede Kamer over de marinierskazerne te volgen.


"Er gaan onder meer Zeeuwse bestuurders en mensen uit het bedrijfsleven mee", vertelt de Vlissingse wethouder Albert Vader woensdag. De gemeente Vlissingen zal ook met een flinke delegatie vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer, zegt Vader.

De provincie Zeeland roept ook Zeeuwse burgers op naar Den Haag te gaan. Hiervoor konden inwoners zich tot eerder vandaag aanmelden voor gratis busvervoer.

Heroverweging

Het kamerdebat over de verhuizing van de marinierskazerne begint donderdag om 11.00 uur. De Zeeuwse bestuurders zijn hierbij aanwezig, omdat zij verbijsterd zijn over de manier waarop het ministerie van Defensie met Zeeland is omgegaan. Na de ondertekening van contracten voor de verhuizing van de kazerne van Doorn naar Vlissingen en jarenlange voorbereidingen in Zeeland hiervoor, maakte het kabinet vrijdag bekend dit besluit te heroverwegen. Ze vindt Nieuw Milligen in Gelderland een betere locatie voor de kazerne.

Recht

De Zeeuwse overheden doen een dringend beroep op zowel het kabinet als, met name, de Tweede Kamer om het verdere proces nauwlettend te volgen. 'Onze volksvertegenwoordiging moet het kabinet aan zijn afspraken houden en erop toezien dat Zeeland krijgt waar het recht op heeft', verklaart de provincie Zeeland woensdag.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>