Steyn vindt het helemaal niet erg om zijn ouders te helpen met een klusje.
Steyn vindt het helemaal niet erg om zijn ouders te helpen met een klusje. (Foto: Privébezit)

‘Even geen high fives’

  Actueel

KAPELLE - Kinderburgemeester Steyn van de gemeente Kapelle heeft naast alle vrolijke taken die hij al verrichtte een nieuw doel: kinderen het belang van de coronamaatregelen uitleggen. “Ik wil graag iedereen overhalen om zich eraan te houden, zodat zo min mogelijk mensen ziek worden.”


Om zijn boodschap over te brengen, heeft de elfjarige kinderburgemeester Steyn een filmpje gepost op sociale media. Hierin legt hij onder meer uit dat we echt anderhalve meter afstand moeten houden en even geen high fives kunnen geven. “Dat is niet alleen voor jezelf belangrijk, maar ook voor de mensen om je heen. Mijn vader heeft astma en ik wil niet dat hij ziek wordt.”

Ketting

Om hem te helpen met zijn boodschap kreeg Steyn tips van waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle. “Ook heeft de kinderminister alle kinderburgemeesters in Nederland een brief gestuurd.” Steyn heeft al veel reacties gehad op zijn filmpje. Zo liet zijn juf hem weten dat hij het goed gedaan heeft en zeker luistert naar zijn adviezen. “We hebben het filmpje drie keer opnieuw opgenomen, want papa kreeg mijn burgemeestersketting niet goed in beeld”, lacht Steyn.

Uitdelen

Sinds drie maanden is Steyn nu burgemeester van alle kinderen in de gemeente Kapelle. De coronacrisis veranderde zijn ‘burgemeestersagenda’, maar gelukkig heeft Steyn ook al veel feestelijke dingen gedaan. “Ik mocht speechen bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, wereldkampioen veldrijden Shirin huldigen en met de fiets boeken uitdelen voor de actie Geef een boek cadeau. Het was heel leuk om de gemeente door te fietsen en allemaal boeken uit te delen.” Steyn leest zelf ook graag. Samen met zijn moeder is hij bezig in de reeks van Harry Potter. “Als we die allemaal uit hebben, gaan we de films kijken. Dus we hebben nog wel even wat te doen.”

Voetballen

Net als zijn leeftijdsgenootjes is Steyn nu ook veel thuis. Hij gaat niet naar school - hij zit in groep zeven van De Moolhoek - en de sportclub is dicht. “Ik doe aan tennis en voetbal en dat gaat nu niet door. Dat vind ik wel jammer, ook dat ik niet naar opa en oma kan. Het meest mis ik het voetballen met mijn vriendjes Stenn, Hidde en Sjors.” Nu fietst Steyn meer. “Ik ben met mijn vader naar Schore gereden om eieren te kopen. Dat was meer dan twaalf kilometer!”

Fruitteeltmuseum

Het thema voor de kinderburgemeester is dit jaar ‘toerisme’. Steyn heeft wel wat plannen in zijn hoofd, maar die staan nu even op een laag pitje. Zodra het kan, gaat hij ermee aan de slag. Zo wil hij graag het Fruitteeltmuseum in zijn woonplaats ‘oppimpen’. “Ik zou het leuk vinden als er voor kinderen bijvoorbeeld een quiz of spelletjes te doen zijn. Of dat je zelf iets mag planten.” Het Fruitteeltmuseum is volop bezig met vernieuwing, dus wie weet kunnen kinderen er straks lekker met hun handen in de aarde wroeten.

Via onderstaande link is het filmpje van kinderburgemeester Steyn te bekijken:

https://www.facebook.com/gem.kapelle/videos/212689503171681/?epa=SEARCH_BOX

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Bezorgers

Goes

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

Bezorgers

Middelburg

Meewerkend voorman revisie-afdeling

Krabbendijke of op locatie

Bezorgers

Vlissingen