Afbeelding

Zandstralen geeft uw spullen een tweede leven in Kapelle

Bedrijvig Nieuws

KAPELLE - Op 4 september opende de 47-jarige Ger Heltzel uit Kruiningen zijn bedrijf ‘Zandstralen’ aan de Handelsweg in Kapelle. Hier kunnen particulieren of bedrijven hun oude meubels, onderdelen, frames, velgen en nog veel meer een tweede leven laten inblazen.

DOOR JENINE HOOGLANDER

In de tijd dat mensen wat minder te besteden hebben is hergebruik van goederen toegenomen. “Wij zandstralen van paperclip tot complete auto en dit alles low-budget”, vertelt Ger Heltzel. “Het is geweldig om van iets ouds iets nieuws te maken. Daarbij is het goed voor uw portemonnee en het milieu.”

Met een combinatie van zand en lucht 'straalt’ Ger de beits of laklaag van uw meubels, auto of tractoronderdelen, frames en alles wat u niet kunt of wilt schuren. Door het gebruik van ‘olivinezand’ ontstaat er een niet schadelijk schuureffect. Met grote precisie wordt er gewerkt en geen klus is te gek voor Ger. “Met zandstralen kom je op plaatsen die je met schuren niet kunt bereiken. Het geeft een mooi gereinigd resultaat waarna de klant zelf het product gemakkelijk kan bewerken door het bijvoorbeeld te voorzien van een nieuwe lak, kleur of beits.” I In het pand aan de Handelsweg zijn verschillende voorbeelden te zien met verbluffende resultaten. “Mensen kunnen altijd langskomen om te komen kijken, de koffie staat klaar”, lacht Ger die het pand heeft voorzien van een huiselijk sfeertje en waar de klanten door hem vriendelijk worden ontvangen. Via het emailadres, info@zand-stralen.com, is het ook mogelijk om een foto in te sturen voor bepaling of het zandstralen mogelijk is en wat het kost.

Productief Vier jaar geleden is Ger begonnen met zandstralen. “Ik werkte voor een gevelreinigingsbedrijf en we hadden vaak uitvaldagen. Om deze dagen op te vullen ben ik gaan zandstralen. Ik heb het mezelf aangeleerd en het altijd met veel passie als hobby gedaan. Negen maanden geleden wilde ik het bedrijf al opstarten, maar de gemeente en de bank wilde mijn bedrijfsplan niet steunen. De meeste mensen zouden het dan opgeven, maar ik niet.” Deze vechtersmentaliteit heeft hem dan ook geen windeieren gelegd, na negen maanden en een beetje hulp van vrienden en kennissen is het Ger toch gelukt zijn bedrijf ‘Zandstralen’ te verwezenlijken en met succes. Na een paar weken is het bedrijf al buiten verwachting productief. “Ik ben mijn vrienden, kennissen en oud collega’s erg dankbaar voor het geloven in mijn bedrijf.” Zandstralen is het enige zandstraalbedrijf in Zeeland, dat maakt het uniek. Zet uw oude spullen dus niet zomaar aan de kant maar kijk eerst eens op de website www.zand-stralen.nl of er voor uw spullen nog een tweede leven mogelijk is. Zandstralen - Handelsweg 13 - Kapelle - info@zand-stralen.com - www.zand-stralen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief