Reimerswaalse jeugdderby van de week

Door: Sandra Broosus Algemeen

REIMERSWAAL - Voor de vijfde jeugdwedstrijd van de week gekozen voor twee teams onder de 17 jaar uit Yerseke en Krabbendijke. Yerseke JO17-1 nam het op tegen Krabbendijke JO17-1 op het hoofdveld van Yerseke, het thuisvoordeel met een aantal positie boven de bezoekers was slechts een detail. In hun competitie liggen de krachtsverhoudingen dicht bij elkaar, elke tegenstander is te kloppen en geeft veelal de vorm van de dag de doorslag. Dat bleek eens te meer uit deze derby waar geen enkele speler graag verliest van het naastgelegen dorp. Iedereen kent iedereen waardoor je de komende weken wordt herinnerd aan de uitslag.

Duidelijk zichtbaar was dat Yerseke niet overtuigend begon aan de wedstrijd, daarentegen Krabbendijke dat een overwicht had in de openingsfase met ook schietkansen, echter geen treffer. Die leek tegen de verhouding in aan de overzijde te vallen, door een foutieve trap verkeerd geraakt viel de hoge pass voor Kevin Lamper die te gehaast de bal naast het lege doel schoot. Niet veel later de schietkans voor Matthias de Kraker waar doelman Rick van Berkel redde, ook de rebound door Joey de Rooij stond van Berkel zijn mannetje. Een aantal corners volgden maar geen van deze leverde de openingstreffer op. De twee grootste kansen waren voor Yerseke, weer voor Kevin Lamper uit een snelle counter. Thomas de Keijzer met de dieptepass op zijn spits maar naast het doel geschoten. Het was na 22 minuten Krabbendijke dat terecht op een 0-1 voorsprong kwam, Matthias met de prima dieptepass door het midden op Joey de Rooij die versnelde naar de uitkomende van Berkel, in eerste instantie nog tegenhield maar niet genoeg. De Rooij eerder bij de bal uit de kluts en schoof deze in het verlaten doel. Deze bleek even later een plaag voor de Yerseke-defensie, herhaaldelijk langs zijn tegenstander tot op de achterlijn met het terugleggen waar Krabbendijke verzuimde de score te verdubbelen. Ook Gonzalo Rocha had de 0-2 op zijn schoen maar wederom geen treffer. Joël Nieuwenhuijse zag zijn poging voorlangs aan het doel gaan na een puike versnelling. Een overtreding van krabbendijke op Yerseke-spits Luc van der Jagt leverde een vrije trap op die door Twan Minnaard werd naast geschoten. Net voor het rustsignaal uitstekend optreden van de Krabbendijkse goalie Sander Zandee, de Keijzer met de dieptepass op van de Jagt waar de doelman deze doorzag en op tijd klemde door goed uitkomen. Na de rust kwam Yerseke meer in de wedstrijd maar waren het de bezoekers die afstand namen door een tweede treffer gemaakt door smaakmaker Leander van Gilst. De wedstrijd meer in evenwicht, echter te laat voor Yerseke. Het was Gonzalo die na een onnavolgbare actie van Leander de 0-3 binnen kopte. In de slotminuten werd het nog wel spannend door twee late treffers, Luc van der Jagt scoorde op aangeven van Joost van Stee de 1-3 waarna vrijwel meteen ook de 2-3 viel. Een penalty benut door Lars Hollemans zorgde voor nog twee zenuwslopende minuten. Bieden genoten nog een mogelijkheid, Krabbendijke via Gonzalo die over schoot met Yerseke dat een strakke bal voorlangs zag gaan door Twan Minnaard. Een terechte overwinning op basis van met name de eerste helft. Meteen na de wedstrijd werd de overwinning er in gewreven na wel de sportieve hand te hebben geschud. Klom Krabbendijke en bedraagt het onderlinge verschil op de ranglijst slechts één punt. Een leuke competitie door de geringe verschillen tussen vrijwel alle teams in competitie. [l]