Afbeelding
Foto: Archieffoto

Huub Hieltjes wordt dinsdag geïnstalleerd in Kapelle

Door: Eugene de Kok Algemeen

KAPELLE - Huub Hieltjes wordt dinsdagavond geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Kapelle tijdens een buitengewone raadsvergadering.

Commissaris van de koning Han Polman verricht de officiële handelingen. De vergadering begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom, ook op de receptie na afloop.

Hieltjes, die afkomstig is van waterschap Brabantse Delta, sprak dinsdagavond al de Kapelse bevolking toe tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis.

Boomgaarden

In zijn toespraak zei hij te zijn getroffen door het ondernemerschap in de gemeente Kapelle. “De grote fruitboomgaarden zijn voor mij een levend bewijs van bloeiend ondernemerschap. Ook het ondernemerschap van de vele vrijwilligers maakt indruk.”

Vlammen

Verder ging hij in op het sportieve karakter van Kapelle en greep hij terug op de grote brand van 23 maart, die het bedrijf van de familie De Jonge in de as legde. “Het moet een nachtmerrie zijn geweest. Wat hen is overkomen was een groot drama. Je ziet voor je ogen letterlijk alles in vlammen opgaan. Het begint met een paar kisten, vervolgens de bezittingen, je bedrijf, je plannen … kortom alles.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief