Afbeelding

Riolering Kruiningen en Rilland op de schop

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - In strijd tegen wateroverlast bij hevige regenval werkt de gemeente Reimerswaal dit jaar in Rilland en Kruiningen aan de riolering.

De gemeente pakt de riolering aan in de Hansweertsestraatweg, Slotstraat en Boerhaavestraat in Kruiningen en in de Broekestraat in Rilland. Reimerswaal laat weten bij alle projecten de straatbewoners in een vroeg stadium te betrekken.


Slotstraat
'Door de slechte staat van de riolering in de Slotstraat zijn er gaten in de weg', staat in een gemeentelijke nota. Deze riolering dateert uit 1947 en is aan vervanging toe. 'Door de bestrating en riolering te combineren wordt de Slotstraat opnieuw ingericht.'


Boerhaavestraat
De Boerhaavestraat ligt deels tussen twee hoge drempels. 'Wanneer bij hevige regen het riool vol staat, blijft het water staan tussen de drempels.' Dit wil Reimerswaal oplossen door het water langs de verhoogde kruising te leiden en aan te sluiten op het hemelwaterstelsel in de Pasteurstraat.

Hansweertsestraatweg
Door de lage ligging van woningen in de Hansweertsestraatweg bestaat de kans dat er water op straat blijft staan. 'Er heeft nog geen water in woningen gestaan, maar om deze kans verder te verkleinen, moet het water afgevoerd worden naar de sloot in de Eendenpoelweg of in het verlengde van de Hansweertsestraatweg.'

Broekestraat
Om de kans op water op straat in de Broekestraat in Rilland ook te verkleinen, wil Reimerswaal hier de stoep en groenstrook verlagen richting de nieuwe sloot.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief