Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Uitdelen van 'Ronja' aan kids op Bevelanden begonnen

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Ruim 2000 kinderen op de Bevelanden krijgen het boek ‘Ronja de Roversdochter’ een dezer dagen gratis.

De jongens en meisjes uit de groepen zeven en acht van de Beatrixschool en Zuidwesthoek in Goes waren vrijdagmorgen de eersten. Het boek is een cadeautje van boekhandelaren Anthoni Fierloos van Paard van Troje en Manda Heddema van de Koperen Tuin, die eind vorig jaar de actie ‘Ronselen voor Ronja’ op poten zetten. Daarmee gingen ze op zoek naar sponsors, zodat alle zevende- en achtstegroepers op de Bevelanden het boek gratis zouden krijgen.

Anoniem

Stichting Boone, Schipper Accountants, Huisman Advocaten, Zeeuwse Alliantie, Vuyk Accountants en enkele anonieme gevers gaven een bijdrage. Zij waren vrijdagmorgen aanwezig bij de presentatie.

Fierloos en Heddema haakten met hun actie aan bij ‘Geef een boek cadeau’, een landelijke actie waarin elk jaar één kinderboek centraal staat. Het kost dan twee euro per stuk.

Bewezen

De Goese boekhandelaren wilden het echter schenken, zodat alle kinderen op de Bevelanden het verhaal ‘dat zich al lang heeft bewezen’ kunnen lezen. Boekhandel Lectori in Kapelle sloot zich later aan bij de actie. FOTO BENNIE KRAJENBRINK 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief