Dina en Cor de Krijger gaan binnenkort weer naar Turkije. FOTO KIM SINKE
Dina en Cor de Krijger gaan binnenkort weer naar Turkije. FOTO KIM SINKE Foto: Kim Sinke

Cor en Dina de Krijger 60 jaar getrouwd

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Cor de Krijger en Dina Korteknie stapten op 20 maart 1958 in het huwelijksbootje. Cor (86), geboren in Colijnsplaat, en Dina (82) uit Kats hebben sindsdien veel van de wereld gezien en zijn nog niet klaar met reizen. Dinsdag viert het paar het diamanten huwelijk.


Het pasgetrouwde stel ging zestig jaar geleden in Colijnsplaat wonen. Cor werkte als monteur in een garage. Na een aantal jaren verhuisde het stel naar Goes en begon Cor voor zichzelf met een autogarage in Eindewege.

Studie
Toen de kinderen, een zoon en dochter, allebei leerplichtig waren, ging Dina werken en begon met een studie. Een erg drukke periode voor de vrouw des huizes. “Toen de kinderen nog heel klein waren, zag ik het niet zitten om hele dagen te werken. Daarna ben ik een 3-jarige studie in Middelburg gaan volgen en heb ik vijfentwintig jaar in de gezinsverzorging gewerkt. Dat heb ik heel graag gedaan. Nu denk ik wel eens terug hoe ik dat allemaal voor elkaar heb gekregen, maar toen was ik nog jong en deed je dat gewoon.”

Reizen
Beide echtelieden hebben jarenlang hun handjes flink laten wapperen. “Altijd hard gewerkt, maar je ziet het...het doet geen kwaad, want Cor ziet er nog patent uit!”, grapt Dina. Hun zoon heeft het bedrijf van Cor ondertussen overgenomen. De levensgenieters zijn ook trotse opa en oma van twee kleindochters. Na Goes heeft het koppel ook nog in Kloetinge en Wemeldinge gewoond en nu zijn ze sinds drie jaar Kapellenaren. Toch zijn er ook wel eens momenten geweest dat het botste tussen de twee. “Ik ben niet zo goed in kaartlezen, dus we hadden wel eens ruzie als we met de camper weggingen. Toen Cor vijfenzestig werd, heb ik hem een Tomtom gegeven, dus vanaf dat moment hebben we geen ruzie meer gehad over de route.”

Kermis
Het koppel heeft twintig jaar lang veel gereisd met de camper. Ze begonnen in Rusland en dat was ook gelijk één van de mooiste reizen. Ze hebben ook wel eens meegemaakt dat ze geen staanplaats konden vinden, terwijl het al een uur of acht in de avond was. Cor zag een caravan en parkeerde de camper er nietsvermoedend naast. Wat bleek, ze stonden op een kermis. Het paar moet er weer om lachen als ze eraan terugdenken.

Turkije
Over een aantal weken vertrekt het stel voor de achtste keer naar Turkije. Cor is gek op dat land en de mensen daar kennen de familie al aardig. Maar eerst vieren ze dinsdag hun huwelijksjubileum, want die bijzondere gebeurtenis willen Dina en Cor niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

BIJDRAGE KIM SINKE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief