Afbeelding

Krijgt Hansweert nu eindelijk een strandje?

Door: Britta Janssen Algemeen

HANSWEERT - Na jaren praten lijkt Hansweert dit voorjaar dan eindelijk een strandje te krijgen.

De gemeente Reimerswaal en aannemingsbedrijf Van Der Straaten, eigenaar van het perceel, zijn akkoord over de aanleg, laat de gemeente dinsdag weten.

Zomer

In 2016 leken de beide partijen er samen ook al uit te zijn over de aanleg, maar toen kwam het aannemingsbedrijf met aanvullende voorwaarden. ‘Eind 2017 is de benodigde overeenkomst met de eigenaar van het beoogde strandje rondgekomen’, laat de gemeente Reimerswaal nu weten. ‘Een exacte startdatum voor de aanleg is nog niet bekend, maar het is de bedoeling dat mensen deze zomer gebruik kunnen maken van het strand.

Hoog

Het strandje aan de Werfdijk wordt ongeveer zeventig meter breed en tien meter diep en hoog genoeg aangelegd, zodat het strandje ook bij hoog water bereikbaar is.

Boeienlijn

Naast het strandje wordt een houten vlonder aangelegd voor de bereikbaarheid. Bovenop de kruin van de dijk komen een prullenbak en bankje te staan. Een boeienlijn bakent de zwemzone af.

Vrachtwagens

De gemeente Reimerswaal trekt 107.000 euro uit voor de aanleg. Het zand wordt met vrachtwagens aangevoerd vanaf de loswal van Hansweert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief