Foto: Addo Sprangers

Dronken bestuurder laat auto achter na ongeluk

Door: Bregje Kop 112 Meldingen

KRUININGEN - Het rijbewijs van een 43-jarige man uit Hansweert is zondagnacht ingevorderd, nadat hij ruim drie keer teveel gedronken had. De politie kwam de man op het spoor na een tip van een buurtbewoner.

Omstreeks 01.00 uur kwam er een melding bij de politie binnen vanuit de Burgemeester Elenbaasstraat. Een bewoner gaf aan dat een auto zojuist ergens overheen gereden was. De bestuurder zou zijn beschadigde voertuig hebben achtergelaten en er lopend vandoor te zijn gegaan.

Agenten gingen op de melding af en troffen desbetreffende auto half op de weg half in een parkeervak aan. Een getuige gaf aan dat de bestuurder nog was aangesproken door omstanders, maar dat hij toch was weggelopen.

Volgens onderzoek van de politie kwam de eigenaar van de auto uit Hansweert. Agenten zijn dan ook richting Hansweert gereden. Op hun weg daar naartoe kwamen zij een man tegen die voldeed aan het signalement.

De man is staande gehouden en aangesproken. Hij gaf toe dat hij de beschadigde auto had achtergelaten. Dit zou hij naar eigen zeggen hebben gedaan nadat hij een ongelukje had gehad en mogelijk over een middengeleider was gereden.

De agenten hebben de man op straat laten blazen. Uit de ademtest kwam een F, het teken dat hij teveel had gedronken om nog aan het verkeer te mogen deelnemen. De bestuurder is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man ruim drie keer teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

De ma



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief