Jeroen Sent in een verbeten duel met een speler van Oostkapelle. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE Foto: Jonique van Koeveringe

Oostkapelle laat Krabbendijke voor het eerst in 2 jaar thuis weer eens verliezen

KRABBENDIJKE - Krabbendijke trad afgelopen zaterdag aan tegen de nummer laatst, Oostkapelle. Maar zoals Krabbendijke ook wel wist, dit was geen juiste afspiegeling van de kwaliteiten die Oostkapelle bezit. Zij horen dan ook veel hoger te staan.

Vanaf het beginsignaal was dit dan ook duidelijk. Zonder al te veel grote kansen te genieten was het wel Oostkapelle dat de wedstrijd dicteerde en bepaalde. Krabbendijke vaak een stapje te laat waardoor kansen ook niet uit konden blijven voor de geel blauwen. In de 28e minuut schoot Remco van Welsum zijn team dan ook naar de verdiende voorsprong. Een mooie aanval over de rechterkant waarbij de verdediging van Krabbendijke werd opengereten en Van Welsum volledig vrijstaand in kon schieten. Krabbendijke werd in deze fase eenmaal echt gevaarlijk maar een schitterende aanval over de linkerkant via Koole, Weber, De Leeuw en De Putter werd afgebroken door de bezoekende grensrechter wegens vermeend buitenspel. Aan de andere kant de dreiging middels wat schoten en kopballen maar steeds ontsnapte Krabbendijke aan een grotere achterstand.

Het tweede bedrijf begon zoals eigenlijk zoals de hele eerste helft en ditmaal was het letterlijk “het stapje te laat komen” wat Krabbendijke een tweede tegentreffer opleverde. Op de rechterkant kwam tot twee keer toe een stapje te laat en ook doelman Hoekman een stapje te laat waardoor Wouter Verduin de bal over de uitkomende doelman heen kopte en via de binnenkant van de paal de 0-2 aan liet tekenen. Deze domper werd binnen vijf minuten echter weer teniet gedaan door Danny Weber. Middels een vrije trap nam hij de aansluitingstreffer voor zijn rekening en zette de 1-2 op het scorebord. Dit was voor Krabbendijke het signaal om alle remmen los te gooien en vol voor de gelijkmaker te gaan. Bijna was het in de 62e minuut Elco Jansen die deze binnenschoot echter zijn volley spatte op de lat uiteen boven doelman Van Wuyckhuizen. Hierna brak een fase aan waarin het spel op en neer golfde. Eerst moest Hoekman redding brengen op een schot van Sjoerd Verhulst en aan de andere kant schoot Elco Jansen net voorlangs. Oostkapelle zag daarna een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en namens Krabbendijke kopte Stephan de Leeuw op de paal na een voorzet van Armin de Bat. In de slotfase inmiddels de kans voor Krabbendijke om de gelijkmaker te scoren maar na een voorzet van Jeroen Sent ziet wederom Stephan de Leeuw zijn kopbal via de onderkant van de lat terug het veld inkomen. Hierdoor wint Oostkapelle terecht maar wel met enig fortuin met 1-2 van Krabbendijke.