Door krotten verloedert het straatbeeld.
Door krotten verloedert het straatbeeld. (Foto: Picasa)

Gemeente sommeert woningeigenaar huis in Yerseke op te knappen

YERSEKE - De gemeente Reimerswaal heeft een dwangsom opgelegd aan de eigenaar van een verpauperde woning aan de Hartoogstraat in Yerseke. 


Met deze waarschuwing krijgt de eigenaar nog de tijd om het huis aan te kappen. Gebeurt dat niet, dan krijgt de eigenaar een boete.

Gevaarlijk

Reimerswaal heeft de dwangsom in oktober opgelegd en bracht dit dinsdag naar buiten. De gemeente telt door bijvoorbeeld leegstand diverse panden met achterstallig onderhoud en verwaarloosde tuinen, laat Reimerswaal weten. 'Dit kan overlast voor de omgeving veroorzaken of zelfs gevaarlijke situaties', aldus Reimerswaal. Ook verloedert door krotten het straatbeeld.

Bedroevend

'Als het aanzicht van een pand is afgezakt tot een bedroevend niveau, kunnen we nu ook handhaven op basis van de excessenregeling uit de Welstandsnota.' Eigenaren van de panden en percelen die er het ergst aan toe zijn, krijgen bericht van de gemeente. 'Een dwangsom zetten we pas in als normaal vragen niet heeft geholpen.' 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief