Afbeelding
Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Johan Gideonse

Inloopavond in Krabbendijke over 380kV

Door: Britta Janssen Algemeen

KRABBENDIJKE - De gemeente Reimerswaal houdt maandagavond (12 november) een inloopavond over de plannen en procedures rondom het ondergronds leggen van de bestaande 380 kV-hoogspanningsverbinding ten noorden van Krabbendijke.

 

De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur te bezoeken in dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke.

Drie

Uit gesprekken met de grondeigenaren en technische analyses zijn drie tracévarianten voor het ondergronds leggen (verkabelen) gekomen, laat de gemeente Reimerswaal weten. Tijdens de informatiemarkt krijgen de bezoekers informatie over deze drie scenario's en de voortgang van het project.

Vragen

Medewerkers van de gemeente Reimerswaal en de projectgroep - die bestaat uit netbeheerder TenneT, provincie Zeeland, onderzoeksbureau D-Cision, waterschap Scheldestromen en Rijkswaterstaat -  presenteren de informatie in diverse stands. Ook beantwoorde ze vragen van bezoekers.

Masten

In de zomer van 2016 heeft de minister van Economische Zaken toegezegd dat de bestaande 380 kV-verbinding nabij Krabbendijke ondergronds gebracht wordt, nadat de nieuwe 380 kV-verbinding tussen Rilland en Tilburg gereed is. Zo komen er geen twee rijden masten te staan, maar blijft er op termijn ten noorden van Krabbendijke één (nieuwe) bovengrondse hoogspanningsverbinding over.

Grondeigenaren

Het kabeltracé van de 380 kV-verbinding kruist de grond van een aantal (particuliere) grondeigenaren. 'Met hen zijn eerst individuele (keukentafel)gesprekken gevoerd door een door ons ingehuurde extern deskundige. Nu willen we ook alle inwoners informeren over de verschillende varianten en aanleg van de 380 kV-kabelverbinding.'



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief