Foto: Carédo Comfortwonen Goes

Plannen van Carédo Comfortwonen worden snel werkelijkheid

GOES - Lang duurt het niet meer voor de plannen van Carédo Comfortwonen tot wasdom komen. De comfortwoningen op toplocaties zoals de Zaete in Yerseke, de Nieuwe Bierkaai in Hulst, de Oosthavendijk in Wilhelminadorp, Achter de Houttuinen in Middelburg en op de locatie van het voormalige GAK-gebouw in Goes zijn bedoeld voor actieve senioren die zich geen zorgen willen maken over hun toekomst. “Het is een totaalplaatje.”


Het idee voor de comfortwoningen is overgewaaid uit België. De ouderenzorg in België is al decennia georganiseerd zoals deze in Nederland sinds een jaar of zes is. “In België worden privé-initiatieven in de zorg sinds jaar en dag gestimuleerd, maar deze moeten wel voldoen aan zeer strenge regels”, zegt Sven Lavrysen van Carédo Comfortwonen.

Assistentie

In België bestaan sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw al assistentiewoningen, die zijn te vergelijken met de appartementen die Carédo Comfortwonen in Zeeland wil bouwen. Lavrysen woont sinds zeven jaar in Heinkenszand. Hij heeft het in België hoog aangeschreven ziekenhuismanagement gestudeerd, jaren voor medisch-technologische bedrijven over de hele wereld gewerkt en stond zeventien jaar geleden, omdat hij op zoek was naar goede zorg voor zijn zieke moeder, aan de wieg van 28 assistentiewoningen in Laakdal.

Prachtig

Na de veranderingen in de Nederlandse gezondheidszorg, ingezet door het eerste kabinet Rutte, begon Lavrysen met Carédo Comfortwonen. Zeeland is een logische startplaats. “Met de prachtige omgeving en vele senioren zie ik het als het Florida van Zeeland”, aldus Lavrysen.

Carédo Comfortwonen bouwt op A-locaties in Zeeland comfortwoningen voor 50-plussers. Iedereen kan zo’n woning kopen. “Soms vragen mensen hoe ze in aanmerking komen voor één van onze locaties. Laat ik helder zijn: Je hoeft nergens aan te voldoen”, zegt Lavrysen. “Je koopt een woning, omdat je hem mooi vindt en de locatie aantrekkelijk.”

Regelgeving

De woningen zijn volledig afgewerkt, van alle gemakken voorzien en voldoen net als in België aan strenge regelgeving, bijvoorbeeld op het gebied van de toegankelijkheid. Bewoners kunnen daarnaast diensten afnemen, die Carédo Comfortwonen in samenwerking met CuraeVitel levert.

In de eerste plaats heb je woondiensten, zoals beveiliging en onderhoud van de gezamenlijke ruimten. Verder kun je comfortdiensten afnemen. Mensen die bijvoorbeeld hulp willen bij het schoonmaken, het wassen van hun kleding of het af en toe uitlaten van hun hondje kiezen daarvoor. Ten derde is er hulp bij medische kwesties. “Als je een dringende medische vraag hebt kunnen wij in actie komen.”

Perfect

Als laatste is er voor bewoners zorg beschikbaar van wmo-niveau tot en met palliatieve hulpverlening, zodat echtparen altijd bij elkaar kunnen blijven. “We werken samen met lokale zorgbedrijven”, legt Lavrysen uit. “We hebben een poule van meer dan 2500 zorgverleners. Zij zetten hun auto of fiets neer voor het gebouw en gaan dan langs bij een aantal mensen. Ze moeten niet de hele stad doorkruisen. Daardoor houden ze meer tijd over en is tegelijkertijd het rendement hoger.” Lavrysen is duidelijk dat niets moet en alles mag. “Je kunt perfect 100 worden in een comfortwoning zonder enige dienst af te nemen. Maar als je wilt, is er vanaf dag één alles mogelijk.”

Meer informatie is te vinden op www.comfortwonen.com en www.curaevitelbalie.nl.Meest gelezen

Meest geliked

Zesde Franse Slag Mars in Kapelle 2 16/5
Yerseke krijgt glasvezelnetwerk 16/5
Groepsactiviteiten voor iedereen in Reimerswaal 14/5
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief