Laurens van Gorsel in één van de vele boeiende duels met spits Urmelon Martis van Axel. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE Foto: Jonique van Koeveringe

Krabbendijke in tweede helft langs rood Axel?

KRABBENDIJKE - Krabbendijke heeft na een slechte novembermaand weer eens een driepunter kunnen bijschrijven. De laatste winst dateerde van 27 oktober dit jaar. Saillant detail, ook toen eindigde de tegenstander met slechts 9 man op het veld.

De eerste helft was er één waarin Axel de stevige wind mee had. Hierdoor speelde het grootste gedeelte zich af op de helft van Krabbendijke. De eerste dreiging van de wedstrijd kwam toch op naam van Krabbendijke. Elco Jansen met de teruggelegde bal op broer Rens, maar deze schoot met links een meter of 2 naast de goal. Hierna was het dan toch Axel dat de kansen kreeg. Een schot van Martis werd knap gepareerd door Hoekman en deze tikte even later de bal ook over de lat na een schot van Dhooge. Na 10 minuten was het alsnog Axel dat de voorsprong pakte. Na matig uitverdedigen door Krabbendijke kon Dhooge vrij aanleggen vanaf randje 16 meter en schoot de bal achter Hoekman. Krabbendijke was echter niet van slag en rechtte binnen 5 minuten de rug. Een corner van Borgo werd bij de eerste paal verlengd, viel voor de voeten van Van Gorsel en deze schoot via de binnenkant van de paal het leer tegen de touwen voor een gelijke stand op het scorebord, 1-1. Axel was in het vervolg die iets betere ploeg maar wist geen grote kansen meer te creëren in het eerste bedrijf. 2 schoten richting de goal, beiden na een hoekschop, verdwenen ook allebei over de goal van Krabbendijke. Aan de andere kant kreeg ook Krabbendijke nog 2 mogelijkheden, maar Weber mikte naast en Elco Jansen kopte over.

In de tweede helft, waarin Krabbendijke dus het windvoordeel had, draaiden de rollen al snel om. Het spel nu op de helft van Axel en Elco Jansen die in de eerste kwartier na rust een hoofdrol op zich nam. Na een solo werd zijn schot over getikt en uit de daaropvolgende corner kopte De Putter geheel vrijstaand voorlangs. In de 58e minuut begon weer Jansen aan één van zijn solo’s. Na 2 man te zijn gepasseerd zag de derde zich genoodzaakt een overtreding te maken. Op zo’n 24 meter van de goal was het specialist Danny Weber die mocht aanleggen en ook dit keer met een doelpunt tot resultaat. Middels een sublieme trap belande de bal via de binnenkant van de paal in de lange hoek en Krabbendijke stond weer op voorsprong. Vanuit de aftrap zwijnde Krabbendijke echter want het was Urmelon Martis die na een prima actie ook de binnenkant van de paal raakte echter kwam de bal weer terug in het veld, tot opluchting van alles dat Krabbendijke lief is. In de 64e minuut een lange trap van achteruit door Ilco Rijkse met het hoofd verlengd door Weber naar de diepgaande Borgo. Deze trachtte de bal terug te lobben over zijn tegenstander echter toucheerde deze de bal met de hand en scheidsrechter Van Yren beoordeelde deze beweging als arm/hand beweging als onnatuurlijk en wees naar de stip. Axel doelman Monsieurs kwam verhaal halen en dit kwam hem op een gele kaart te staan. Door hierna te applaudisseren voor de scheidsrechter kreeg hij direct zijn tweede gele en kon gaan douchen. Hierna werden de protesten nog heviger en vielen er nog drie gele kaarten waaronder twee voor De Feijter waarna de scheidsrechter besloot het duel tijdelijk te staken. Na een pauze van zo’n 8 minuten schoot Krabbendijke aanvoerder Weber de toegekende penalty alsnog binnen en kwam Krabbendijke op 3-1. Krabbendijke in een numeriek overtal kwam in de 73e minuut op 4-1. Na een aanval over vele stations kwam de bal bij Pierre Borgo die met een hard schot de lat raakte. De rebound was een prooi voor Elco Jansen die alsnog de bal binnen werkte. In het resterende kwartier nog wat mogelijkheden voor Krabbendijke maar geen goals meer. Aan de ander kant kreeg Dhooge nog een uitstekende kans op de 4-2 alleen schoot hij hoog over.