De hennepkwekerij bevindt zich onder het podium. FOTO 112 MIDDEN-ZEELAND
De hennepkwekerij bevindt zich onder het podium. FOTO 112 MIDDEN-ZEELAND Foto: 112 Midden-Zeeland

'Dit is een blamage voor de gemeenschap'

Door: Peter Houtepen Algemeen

KRABBENDIJKE - Dat dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke is gebruikt voor een hennepkwekerij is een 'blamage voor de gemeenschap”, zegt burgemeester José van Egmond van Reimerswaal. Het dorpshuis is voorlopig dicht.


Een hoge energierekening voor De Meiboom wekte volgens de burgemeester argwaan bij de gemeente Reimerswaal, eigenaar van het pand. De gemeente alarmeerde de politie en die stuitte woensdagmorgen op de hennepkwekerij.

Gevaar

"Dit is heel bitter", reageert Van Egmond. "Je geeft een gebouw met een maatschappelijke functie in beheer en nu moeten we het sluiten. Mensen hebben hier gevaar gelopen door de aanwezigheid van de kwekerij, het is niet voor niets verboden."

Verdrietig

Daarbij kunnen de gebruikers voorlopig niet terecht in De Meiboom, want het pand moet worden schoongemaakt en de stroom is afgesloten. Een kerstdiner voor senioren moest woensdag worden afgelast. "Dat is heel verdrietig. De beheerder is verantwoordelijk voor de gebruikers, maar wij proberen als gemeente te helpen met bijvoorbeeld het vinden van vervangende ruimte voor activiteiten." Ter Weel in Krabbendijke heeft volgens de burgemeester onmiddellijk aangeboden ruimte beschikbaar te stellen. "Dat is dan weer mooi aan zo'n trieste zaak."

Verhoor

De politie heeft getuigen gehoord, maar nog niemand aangehouden. "De beheerder verhoren we op een later tijdstip", laat een politiewoordvoerder weten.

Vervolgstappen

Wanneer De Meiboom weer opent, kan de burgemeester nog niet zeggen. De gemeente brengt de consequenties van de vondst van de hennepkwekerij in kaart. Over een week verwacht de burgemeester een politierapportage over de zaak. "Daarna beraden we ons over de vervolgstappen. We wegen de maatschappelijke functie van het dorpshuis hierin mee."[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief