Mark Deprez ziet Can Ozgan versnellen naar doelman Johnny Eggebeen. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Kruiningen strijdend ten onder tegen Kloetinge

KRUININGEN - Ondanks de 8-1 nederlaag op zaterdag 22 december van voetbalvereniging Kruiningen in en tegen Kloetinge, kan de nog enige zittende regioclub terugkijken op een goede prestatie. Gezien de uitslag misschien niet, maar de 1e klasser moest knokken voor elk doelpunt tot de laatste seconde van de wedstrijd.

Ook wisten zij eenmaal toe te slaan uit een counter, waardoor de spreekwoordelijke eer was gered. Met opgeheven hoofd als laatste regioclub uit het districtsbekertoernooi voor standaardteams.

De wedstrijd

Zo lang mogelijk het doel schoon houden, had Kruiningen in een betere uitgangspositie kunnen brengen. Echter voor velen een bijna onmogelijke opgave een ronde verder te geraken wat dan ook niet lukte, ook het snelle tegendoelpunt bleek teveel gevraagd. Kloetinge in een uitstekende vorm na een slechte seizoenstart, dat was af te lezen aan het snelle positiespel op het Wesselopark. Kruiningen bij vlagen op de helft van de Bevelandse opponent met zo af en toe ook een schietkans. Nadat Luuk van Vossen en Ramon Janson in respectievelijke volgorde Kloetinge op een 2-0 voorsprong hadden gezet, deden zij dit nogmaals waardoor de wedstrijd gespeeld was met een 4-0 tussenstand. Op het half uur bracht Kruiningen de marge terug naar 3 doelpunten, Thomas Paauwe profiteerde optimaal uit een snelle counter waarin zowel Timo Jansen als doelman Pijnenburg het nakijken hadden. De verdediger verstapte zich en moest noodgedwongen het veld ruimen voor Glenn Weesepoel die zo zijn debuut maakte voor de hoofdmacht van Kloetinge , de doelman op het verkeerde been met de hoek voor het uitkiezen voor de spits. Luuk van Vossen scoorde voor de rust nog tweemaal waarvan een geannuleerd, ruststand 5-1.

Na de rust een fase waarin Kloetinge faalde in de afronding, waarna Can Ozgan de aandacht naar zich toe trok. Met een loepzuivere hattrick een hoofdrol voor hem, dit leverde een 8-1 eindstand op voor Kloetinge. Het mooiste doelpunt van middag de 7-1, een lage harde voorzet van Guus de Leeuw achter het standbeen langs in de verre hoek verlengt met binnenkant voet. Kruiningen ook zeker schietkansen genoot en tegenstand bood, de 1e klasser moest in elk geval voor elk doelpunt strijden wat als een compliment mag worden gezien voor Kruiningen.