Co en Janny van Iwaarden zijn blij dat ze hun 60-jarig huwelijk in goede gezondheid kunnen vieren.
Co en Janny van Iwaarden zijn blij dat ze hun 60-jarig huwelijk in goede gezondheid kunnen vieren. (Foto: Kim Sinke)

Verliefd tussen de aardbeien

KRUININGEN - Ruim zestig jaar geleden leerden Co van Iwaarden (80) en Janny van Iwaarden-Nieuwenhuize (79) elkaar tijdens hun werk op het land kennen. Anno 2019 is het echtpaar uit Kruiningen, gelukkig in goede gezondheid, nog bij elkaar en viert woensdag (9 januari) het 60-jarig huwelijksjubileum.


Co en Janny waren beiden jong toen ze gingen werken. Ze kozen ervoor om niet verder te studeren en in die tijd waren er weinig andere opties.

Aardbeien

Co komt uit Krabbendijke en Janny uit Yerseke. Op de fiets gingen ze naar Rilland om daar op het land aardbeien te plukken. Lachend vertellen ze dat er dichtbij hun werk iemand de sloot in reed en dat Co daarachter fietste, maar nog net op tijd kon stoppen. Die persoon was kletsnat en moest zich uitkleden waar de meiden bij stonden, wat veel gegiechel opleverde. Op dat moment leerden de twee elkaar kennen en daarna werd het contact tussen hen alleen maar hechter. Ze begonnen elkaar ook buiten het werk om te zien.

Oostdijk

Op hun trouwdag zijn foto's genomen die nog regelmatig bekeken worden en waarvan de kwaliteit, wonderbaarlijk, nog goed is. Hun eerste huis was een klein huisje in Oostdijk, vertelt het echtpaar. Een paar jaar later liet het stel een huis bouwen waar ze met veel plezier tot 1992 hebben gewoond.

Tweeling

Co is zo'n veertig jaar zelfstandig ondernemer geweest en werkte in de bollenteelt. Zo werden er onder andere gladiolen, irissen, narcissen en tulpen gekweekt. Janny bleef thuis om voor de kinderen te zorgen. Het echtpaar heeft acht kinderen, vijfentwintig kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Iedere bevalling is bijzonder, maar Co en Janny zijn ouders van een tweeling, terwijl zij helemaal niet wisten dat er een tweeling op komst was. In die tijd werden er nog geen echo's gemaakt en was de apparatuur niet zo luxe als nu. Co had nog aan de dokter gevraagd of er misschien twee baby's in de buik van Janny zaten, maar de dokter wist te vertellen dat het één grote baby was. Pas tijdens de bevalling werd duidelijk dat Janny in verwachting was van een tweeling en moest er nog snel een wiegje geregeld worden. "Achteraf gezien had ik het moeten weten, want ik was toch wel erg dik. Mijn buik was echt groot", vertelt Janny. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. "Als ik nu een moeder met een dubbele wagen zie lopen, vraag ik altijd of ik er even in mag kijken, want ik vind het mooi om te zien", zegt Co.

Hoogtevrees

Samen met hun kinderen, en later ook kleinkinderen, hebben ze veel genoten van vakanties in eigen land. Hun favoriete vakantiebestemming is Bosbad Hoeven. In dat park hebben ze het altijd erg naar hun zin gehad. Het echtpaar merkt dat op vakantie gaan steeds moeizamer wordt, dus reizen ze de laatste jaren minder.
Het huwelijksjubileum laten Co en Janny niet ongemerkt voorbij gaan, maar een verre reis zit er voor de twee niet in. "Co heeft hoogtevrees, dus hij stapt nooit in een vliegtuig."

BIJDRAGE KIM SINKE 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief