De filmcompetitie Filmstarz geeft beginnende filmmakers de kans een korte film te produceren.
De filmcompetitie Filmstarz geeft beginnende filmmakers de kans een korte film te produceren. Foto: Els Swart

Filmcompetitie Filmstarz staat voor tiende seizoen

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Met de pitchdag in Vlissingen op zaterdag 16 februari begint een nieuwe editie van de filmcompetitie Filmstarz. De ideeën voor korte films die hier gepresenteerd worden, monden uit in drie producties. Voorafgaand aan de tiende ronde geeft scenariocoach Raimond van Soest zaterdag online tips aan beginnende filmmakers. Regisseur Eddy Terstall houdt vrijdag 8 februari een gratis toegankelijk filmcollege.

Filmstarz is een acht maanden durend programma waarin drie Zeeuwse aankomende regisseurs vanaf zestien jaar onder begeleiding hun eerste korte film maken. Wie een idee wil voorleggen aan de jury van Filmstarz kan dit tot vrijdagmiddag 15 februari 12.00 uur aanmelden via de website van Filmstarz. De pitchdag vindt zaterdag 16 februari plaats. De driekoppige jury beslist aan het einde van de dag welke zes mensen doorgaan naar de volgende ronde.

Tips

Op zaterdag 19 januari geeft scenariocoach Raimond van Soest (mogelijke) deelnemers van Filmstarz in een online sessie live tips over hoe ze hun filmidee een kop en een staart geven. Van Soest doet dit vanaf 20.00 uur via de Facebook-pagina van Filmalot. Hij beantwoordt ook vragen tijdens de sessie.

Filmcollege

Filmstarz 2019 gaat op vrijdag 8 februari om 20.00 uur van start met een filmcollege met de bekende filmmaker Eddy Terstall in Filmlabz aan de Voltaweg in Vlissingen. ‘Hij zorgt voor een gevarieerde avond vol anekdotes, filmfragmenten, humor, ernst, inzichten en engagement en dat allemaal rondom het thema filmmaking & storytelling’, laat de organisatie van Filmstarz weten.
Terstall was al eens jurylid voor de filmcompetitie en verzorgde in het verleden meerdere masterclasses.

Workshops

Ter ere van de tiende editie van de filmcompetitie zet de organisatie ook allerlei workshops op. Klik hier voor meer informatie.










 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief