De KNRM-vrijwilligers schieten zeilers in de problemen te hulp.
De KNRM-vrijwilligers schieten zeilers in de problemen te hulp. Foto: KNRM

KNRM Hansweert 29 keer uitgerukt in 2018

Door: Britta Janssen Algemeen

HANSWEERT - De vrijwilligers van KNRM Hansweert (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) zijn in 2018 29 keer ingezet voor een reddingsactie of hulpverlening. De post spreekt van een gemiddeld druk jaar.



Evenals eerdere jaren hielpen de twintig vrijwilligers van KNRM Hansweert vooral jachten in problemen, veelal veroorzaakt door technische mankementen of navigatiefouten. Ook werden ze vaak opgeroepen voor waterrecreanten in nood.

Boei

Zo kwam een zeiljacht in de nacht van 14 april zonder brandstof te zitten. Het anker hield geen stand, waardoor het zeiljacht tegen een boei voer. De vrijwilligers konden het zeiljacht en de drie opvarenden in veiligheid brengen.

Brand

Op 20 april brak er brand uit aan boord van een motorjacht. De opvarenden lieten het jacht stranden en zochten een veilig heenkomen op een zandplaat. In samenwerking met KNRM Breskens en de brandweer konden zij worden gered en de brand bestreden.

Warme zomer

Landelijk gezien zijn de 1.300 vrijwilligers 2.500 keer uitgevaren en hielpen en redden ruim 4.300 mensen. Dat is volgens KNRM Hansweert bijna twintig procent meer dan in 2017. 'Deze landelijke toename is toe te schrijven aan de warme zomer.'

195

Dit jaar bestaat de KNRM 195 jaar en hoopt zij de 100.000e donateur te verwelkomen. De 1.300 vrijwilligers staan dag en nacht paraat en halen hun voldoening uit de dankbaarheid van mensen die ze redden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief