Het ontwerp voor de nieuwe brandweerkazerne in Rilland.
Het ontwerp voor de nieuwe brandweerkazerne in Rilland. (Foto: Bouwraadhuis)

Brandweer Rilland werkt vanuit schuur tijdens nieuwbouw kazerne

RILLAND - De gemeenteraad van Reimerswaal bespreekt dinsdag (12 maart) de nieuwbouw voor de brandweerkazerne aan de Valckenisseweg in Rilland.


Het is de bedoeling om de verouderde brandweerkazerne te vervangen door nieuwbouw. Het huidige pand is gebouwd in 1963 en aan vernieuwing toe. Ernaast wil de gemeente Reimerswaal ook een nieuw steunpunt voor haar buitendienst realiseren. 

Molen

De nieuwe kazerne lijkt qua uitstraling op de kazernes van Krabbendijke en Yerseke. De kazerne wordt maximaal acht meter hoog. De nieuwbouw komt op bijna honderdveertig meter afstand van de Witte Molen. Om rekening te houden met de windvang van de korenmolen is Vereniging De Hollandsche Molen adviseur voor het bouwplan voor de kazerne. "De vereniging stemt in met het plan", vertelt wethouder Jaap Sinke, want de windvang voor de korenmolen wordt door de reeds aanwezige bebouwing in beperkte mate belemmerd.

Tijdelijk

In de periode van ongeveer anderhalf jaar waarin de huidige kazerne wordt gesloopt en de nieuwe gebouwd, opereert het brandweerkorps van Rilland vanuit een naastgelegen schuur. Die loods voldoet volgens de wethouder aan alle eisen voor goede brandweerzorg, zoals wat betreft de aanrijtijden. 

Na bespreking in de gemeenteraad komt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te liggen voor de inspraak. In verband met deze procedures is nog niet te zeggen wanneer de sloop en nieuwbouw kunnen beginnen. Omdat de nieuwbouw nog aanbesteed moet worden, zijn de kosten ook nog niet bekend. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief