Samenwerking van mosselkwekers uit Nederland en Duitsland.
Samenwerking van mosselkwekers uit Nederland en Duitsland.

Grootste mosselkwekers uit Nederland en Duitsland bundelen krachten

  algemeen

YERSEKE - De grootste mosselkweker van Nederland (Barbé) en de grootste mosselkweker van Duitsland (Leuschel) gaan samenwerken om zo nog beter invulling te kunnen gaan geven aan de steeds hogere eisen van haar (internationale) klanten. Hierdoor krijgt de samenwerking, onder de naam van Aquamossel v.o.f., de unieke beschikking over een beter gespreide aanvoer van kwaliteitsmosselen. Naast de grotere variatie van mosselkweek gebieden zal hierdoor ook het grootste verwerkingsbedrijf gaan ontstaan voor de verwerking en verkoop van verse mosselen.


De kwaliteit van de mossel wordt uitsluitend in zee bepaald. Net als bij wijn, brengen ook hier, de beste gronden de mooiste mosselen voort. Door de beschikking te hebben over de meeste- en beste kweekgronden in Nederland, Duitsland en Ierland, beschikt Aquamossel v.o.f., over de beste sourcing van mosselen in de markt. Door de optimale spreiding van de bovenvermelde kweekgronden kan het nieuwe bedrijf, ondanks de grilligheid van de natuur, steeds de beste kwaliteit garanderen aan haar klanten.

In de nieuwe samenwerking brengen beide mosselkwekers ook hun beider klantenkring in. De huidige verwerkingsfabriek te Yerseke wordt momenteel aangepast om de gezamenlijke hoeveelheid mosselen zo optimaal en zo efficiënt mogelijk te kunnen gaan verwerken. Hierdoor ontstaat tevens het grootste mosselverwerkende bedrijf voor verse mosselen.

De samenwerking welke per 1 mei 2019 van start gaat zal haar eerste kwaliteitsmosselen gaan leveren met ingang van het nieuwe mosselseizoen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief