Uw Kunstgras verder als Kunstgras De Veluwe

  Bedrijvig Nieuws

KRUININGEN – Uw Kunstgras heet sinds kort Kunstgras De Veluwe. Het jonge bedrijf in Kruiningen is gespecialiseerd in de levering en aanleg van kunstgras. Eigenaar Henri van der Poel vertelt de klant graag alles over de voordelen van kunstgras voor tuin, speelveld of sportveld en over de verschillende typen die leverbaar zijn.


DOOR PETER URBANUS

Het Kruiningse bedrijf, gelegen achter Van der Poel Dier en Verblijf, werd een jaar geleden opgericht als Uw Kunstgras. Sinds 1 maart is het een nauwe samenwerking aangegaan met het grotere Kunstgras De Veluwe uit Nunspeet. Daarmee staat hij sterker in de markt, ook wat betreft marketing en reclame, verwacht Van der Poel. De voordelen van kunstgras zijn aanzienlijk. “Het is echt in opkomst. Ons kunstgras is onderhoudsarm en duurzaam. Het is bovendien een voor honderd procent Nederlands product, zodat we weten wat er in zit en hoe het wordt gemaakt”, zegt de jonge ondernemer. “Daarnaast werken we veel met restanten, wat betekent dat ons aanbod vaak voordeliger is.”

Nederlands Je kunt in Kruiningen kiezen uit gras voor landscaping, dus meer bedoeld voor de siertuin, of bijvoorbeeld sportgras of speelgras, dat eerder geschikt is voor kinderen. “We verkopen ons product ook steeds vaker aan campings. Het blijft altijd groen, is bestand tegen uv-licht, snel droog en je krijgt ook geen modder aan je schoenen of kleding. Verder is het metaal- en kaliumvrij en waterdoorlatend”, zegt Van der Poel. “Ook voor beurzen is het geschikt. Belangrijk om te weten is dat er ook brandveilige soorten kunstgras bestaan.”

Ideaal De bedrijfslocatie vlakbij de afrit Kruiningen-Yerseke op de A58 is ideaal, vindt Van der Poel. Er is een ruim opgezette showtuin, waar de verschillende typen kunstgras te zien en te voelen zijn. Zijn werkgebied strekt zich inmiddels uit van Zeeland en Noord-Brabant tot België. “Je bent hiervandaan zo in Antwerpen”, verklaart hij. “Snelheid en service staan voorop. Vandaag besteld betekent vaak dat we vandaag ook nog kunnen leveren. We proberen zo snel mogelijk langs te komen om alles op te meten.” In Kruiningen vind je kunstgras vanaf 14,95 euro per vierkante meter, tot 39,95 euro per vierkante meter. Restanten of coupons zijn er zelfs al vanaf 5,95 euro per vierkante meter.

Snijden Klanten kunnen er ook voor kiezen om zelf het meetwerk te doen en het kunstgras zelf te leggen. “Uiteraard is dat voordeliger”, stelt Van der Poel. “Maar kunstgras snijden is echt wel een vak apart. Ik ben er speciaal voor opgeleid. Daarnaast treden we ook op als groothandel voor hoveniers. Met een aantal hoveniersbedrijven werken we ook samen.” Indien nodig kan het Kruiningse bedrijf ook het egaliseren van de ondergrond op zich nemen. De aanlegkosten variëren vanzelfsprekend, mede afhankelijk van de locatie. “Soms kan ik er met de kraan bij, maar andere keren moet ik met mijn schep de tuin in.”

Kunstgras de Veluwe, Weihoek 14, 4416 PX Kruiningen, 0113-760905, info@kunstgraskruiningen.nl - www.kunstgrasveluwe.nl

Henri en Anne-Louise van der Poel in de bedrijfshal van Kunstgras De Veluwe. FOTO PETER URBANUS 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief