Jari Christiaanse in duel met debutant Bas van der Wel en Luuk van Wuyckhuyse onder toeziend oog van Mark Goeman (allen invallers). FOTO F. VAN PAGEE
Jari Christiaanse in duel met debutant Bas van der Wel en Luuk van Wuyckhuyse onder toeziend oog van Mark Goeman (allen invallers). FOTO F. VAN PAGEE (Foto: F. van Pagee)

Ongeslagen status Yerseke ten einde

  Sport en Vereniging

YERSEKE - Op zaterdag 2 februari reisde koploper Oostkapelle af naar sportpark 'Cleijn Moercken' om het op te nemen tegen de hoofdmacht van voetbalvereniging Yerseke. Ook oefenmeester Harro Hazelaar die vorig seizoen met Yerseke het kampioenschap behaalde in de 3e klasse A, die na een geslaagd seizoen terugkeerde naar zijn clubliefde.


Yerseke op een prima 5e positie met 22 punten, met voor beide selectie enkele afwezigen waaronder beide aanvoerders. Zowel Arjen de Koeijer herstellende van een knieoperatie als Wouter Verduijn vanwege zijn werk niet beschikbaar. De heenwedstrijd eindigde in 5-1 op sportpark 'Duinhelm' met gele en rode kaarten voor beiden. Dhr. M. van Luitgaarden uit Sliedrecht werd aangesteld om de return te leidden.

Oostkapelle degradeert Yerseke tot figurant

In de openingsfase was meteen duidelijk het niveauverschil, van de ongeslagen status op eigen veld voor Yerseke was niets terug te zien. Verzorgd positiespel door Oostkapelle met zichtbaar hun technische bagage, dit zorgde ervoor dat Yerseke 'meer en meer' de figurantenrol kreeg opgelegd waar de bezoekers dicteerden. Het scoorde in de eerste 40 minuten vier maal, Sjoerd Verhulst met de openingstreffer achter zijn naam via een aanval over de rechterflank (0-1). In de 19e minuut was het Maarten Hazelaar op aangeven van Arjen Pattenier de 0-2 in de verre hoek plaatste, ditmaal een aanval over de linkerflank. En even later schoot Hazelaar zijn 2e van de wedstrijd binnen uit een vrije schop, deze over de muur laag in de korte hoek (0-3). De 0-4 in de 40e minuut van grote klasse, Arjen Pattenier verschalkte doelman Hout met een bekeken lob in de bovenhoek.

De ommekeer net voor de rust

Zowaar op het tijdstip dat alle aanwezigen rekenden op een afslachting voor de thuisclub, viel dan toch onverwachts de 1-4. Sylvio Hage met de versnelling over de rechterflank met daaropvolgend de hoge voorzet tot bij de tweede paal waar Rick Poleij tegendraads doelman Wuyckhuyse kansloos liet. Het kwartiertje rust viel uit in het voordeel van Yerseke, een aantal schietkansen voor de thuisclub met een tegenstander die minder bij de les oogde. En dan weet Rick Poleij op aangeven van Jari Christiaanse wederom koppend toe te slaan, de bal in de hoek gekopt (2-4). Met nog tijd genoeg voor twee treffers, al lag dit niet in de verwachtingen.

Oostkapelle schakelt een tandje bij

Oostkapelle wist dat de 3-4 wel eens fataal kon wezen, de marge van twee benodigd om een spannende slotfase te voorkomen. Dat lukte hen ook, Jidde Rotte met de dribbel in het strafschopgebied waarop doelman Colin Hout de overtreding maakte op de middenvelder. M. van de Luitgaarden beoordeelde deze als een doelrijke kans te niet doen en ook de rode kaart volgde met de strafschop tegen. Rick Poleij goed voor twee treffers nam plaats in het doel, op het geplaatste schot geen reflex van hem en de 2-5 een feit. Ik de slotfase nog ruimte voor debutant Bas van der Wel die enkele malen bijna wist te scoren, zijn 1e treffer bleef uit. Wel wist Maarten Hazelaar nog zijn derde van de middag binnen te schieten, deze zorgde voor een 2-6 eindstand.

Geen zorgen voor Yerseke gezien hun 5e positie

Dat Yerseke verloor was geen verrassing. De 5e positie liep geen gevaar, immers vooraf aan het duel een niet te overbruggen marge. De komende tegenstander is DBGC in Oude-Tonge de huidige nummer 5 op de ranglijst, zij versloegen Krabbendijke met 1-6, de kans op weer herstel door een gewenst resultaat te behalen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief