Wemeldinge JO11-2G en GPC JO11-2 vooraf aan de jeugdwedstrijd van de week.
Wemeldinge JO11-2G en GPC JO11-2 vooraf aan de jeugdwedstrijd van de week. (Foto: F. van Pagee)

Spektakel in jeugdwedstrijd van week

  Sport en Vereniging

WEMELDINGE - Op zaterdag 23 maart ontving Wemeldinge JO11-2G als tegenstander GPC JO11-2 uit Vlissingen op sportpark 'Boenze Boogerd'. Onder beide teams meiden tussen de jongens, op deze leeftijd de normaalste zaak van de wereld al neemt ook in deze leeftijdscategorie het aantal complete meidenteams toe. De bezoekers in de favorietenrol gezien de behaalde resultaten, zij met 7 punten uit 3 wedstrijden boven Wemeldinge dat 6 punten behaalde uit 4 wedstrijden. Het werd een spektakel door de vele doelpunten waarvan enkelen fraai binnengeschoten.


Het was Wemeldinge in de openingsfase met de eerste corner welke geen gevaar opleverde, daarentegen GPC wat meteen toesloeg in de eerste beste aanval. Namory ramde de bal vol op onderkant van de lat, deze net voor de doellijn terug in het speelveld voor de voeten van Marijn Heijstek die zo van dichtbij de 0-1 binnentrapte. Wemeldinge gaf ook zeker tegendruk, toch wist GPC zich naar een 0-3 voorsprong te spelen. De 2-0 een hard geplaatst schot van Blessing Boekwa, waarna het mooiste doelpunt van wedstrijd volgde. Namory haalt ditmaat vanaf de linkerflank vol uit, de bal in de verre bovenhoek in de kruising, raakte zowel de lat als de paal en caramboleerde in het doel. En dan heeft Wemedinge ook nog eens de pech, Dominique van Opbergen zijn uithaal nagenoeg van een zelfde kaliber spat uiteen op de kruising aan de overzijde, echter een minuut later voor hem wel de treffer. Milan Schouwenaar met de pass op Dominique die de 1-3 binnenschoot. Chloe Holmes daarna voor Wemeldinge met een uitstekende verdedigende actie met als gevolg de corner tegen, ook deze werkte zijzelf weg waardoor ze de 1-4 uitstelde, want Namory maakte deze alsnog op aangeven van Marijn. Wederom bracht Dominique de marge terug naar 2 doelpunten met zij geplaatste schot in de verre hoek. Sem de Visser nam de 2-5 voor zijn rekening en zo leek de wedstrijd gespeeld, totdat Marijn Swart teamgenote Kim van der Vliet in stelling bracht met een prima dieptepass. Zij zorgde voor een 3-5 tussenstand met ook kansen voor Wemeldinge op de 4-5, steeds weer was het GPC wat de marge vergrootte wat ze dan ook deden. Sem met zijn tweede treffer, maar wat de gehele wedstrijd gebeurde, volgde ook op deze 3-6 weer de 4-6 door het derde doelpunt van Dominique. Hierdoor bleef het dan ook een wedstrijd. Koen Moratjan eerst nog met veel ongeluk in de afronding, maakte uit de scrimmage dan wel zijn doelpunt, 4-7. En na deze was het gewoon weer Marijn Swart met de 5-7 vol in de touwen, spektakel te over. Beide teams scoorden nog eenmaal, eerst maakte Marijn Heijstek de 5-8 waarna Dominique met een bekeken puntertje de eindstand bepaalde op 6-8. En eigenlijk keepte zowel Rens van Velzen (Wemeldinge) als doelman Isamil Azoun een uitstekende wedstrijd. Een echte jeugdwedstrijd zoals we die graag zien, aanvallend voetbal met veel doelpunten, zo af en toe een technisch hoogstandje aan de bal, prima sfeer tussen beide teams. Coach-GPC Friso Heijstek; 'hier wordt je blij van'.

Selectie
Wemeldinge JO11-2G. Spelers: Dimitri Houmes, Milan Schouwenaar, Rens van Velzen, Marijn Swart, Dominique van Opbergen, Chloe Holmes, Kim van der Vliet, Hazeal en Roan. Coaches/trainers: Ronnie van der Vliet en Johan Swart.
GPC JO11-2G. Spelers: Guus van den Boom, Namory Bos, Rowen Daane, Koen Moratjan, Cayden Corstens, Marijn Heijstek, Blessing Boekwa, Sem de Visser, Sylvan Simons, Owen De Witte en Isamil Azoun. Coach/trainer: Friso Heijstek. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief