Krabbendijke JO12-1 en Waarde JO12-1 na afloop van de derby. FOTO F. VAN PAGEE
Krabbendijke JO12-1 en Waarde JO12-1 na afloop van de derby. FOTO F. VAN PAGEE (Foto: F. van Pagee)

Reimerswaalse jeugdderby met twee winnaars

  Sport en Vereniging

KRABBENDIJKE/ WAARDE - Zaterdag 18 mei reisde Sc Waarde JO12-1 af naar het naastgelegen Krabbendijke om hun kampioenschap veilig te stellen. De tegenstander Krabbendijke JO12-1 lager genoteerd op ranglijst, wat overigens nauwelijks terug te zien was in de wedstrijd.


Waarde genoot wel steeds de voorsprong, maar Krabbendijke kwam terug en had ook zómaar kunnen winnen. Uiteindelijk trok Waarde aan het langste eind, wonnen met 4-6 en vierden hun kampioenschap. Krabbendijke speelde één van zijn beste wedstrijden en brachten de felicitaties over aan de kersverse kampioenen. Daarnaast is deze kraker verkozen tot 'de jeugdwedstrijd van de week' uit de regio Reimerswaal & Kapelle.

De wedstrijd

De boys van Sc Waarde, waaronder één dame, in de beginfase sterker, de diagonale schuiver in de verre hoek (0-1)van Rutger Borgo viel dan ook niet onverwachts. Echter strubbelde Krabbendijke tegen, namen geen genoegen met een figurantenrol. Het was Finn Lobbezoo met de 1-1 gelijkmaker, die de zichtbare blijdschap bezorgde bij het thuisspelende team. De derby leefde kennelijk onder de jongelingen en er stond meer op het spel dan de titel voor Sc Waarde. Rutger Borgo eiste de hoofdrol op zich met zijn 2e treffer en weer de voorsprong voor Waarde, 1-2. Maar zoals eerder vermeld, Krabbendijke deed nauwelijks onder voor de koploper en trok de stand weer gelijk via Ivan Verton, 2-2. Weer was daar Rutger die met zijn 3e treffer Waarde voor de derde maal op voorsprong schoot. Deze bleek Krabbendijke niet te knakken, immers tekende Sven Bal voor weer de gelijkmaker (3-3). Door twee doelpunten van Ralph Harthoorn leek zowel het kampioenschap binnen als de winst voor Sc Waarde in de derby. In tegenstelling tot het voorgenoemde bracht Sem Breijer de spanning weer terug met zijn treffer (4-5). Vlak voor tijd viel dan de beslissing door de 4e treffer van Rutger Borgo die gemakkelijk het netje weet te vinden. Na het laatste fluitsignaal werden de felicitaties uitgewisseld, ontving Krabbendijke met name de complimenten voor hun goede wedstrijd waarin zij misschien wel te weinig kregen. Juichten beide teams op de gezamenlijke teamfoto achteraf genomen, alleen ietwat gematigd. Een wedstrijd waarvoor de sport is bedoeld met alleen maar winnaars. De kinderchampagne vloeide rijkelijk met daarna een prachtige trofee uitgereikt door de begeleiding van Sc Waarde JO12-1.

Selectie Krabbendijke JO12-1: Spelers: Sven Bal, Finn Lobbezoo, Yannick Westerweele, Ivan Verton, Bjorn Wijnen, Lucas Nieuwenhuize, Sem Breijer, Dieter Weststrate en Matse Oudeman. Begeleiding: Dennis Lobbezoo en Michel Bal (leider/coaches).

Selectie Waarde JO12-1: Spelers: Manuel Zandijk, Jesse Harthoorn, Ruben Paauwe, Ralph Harthoorn, Naomi Paauwe, Sil Harthoorn, Rutger Borgo, Mathieu Krijger en Job Nieuwenhuijse. Begeleiding: Rien Sinke, Erwin Harthoorn en Henk-Jan Everse (leiders), Kees Tolhoek en Rien Sinke (trainers).

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief