Aanvoerder Wessel In de Weij koppend tijdens het duel in tegen Wolfaartsdijk, tevens maker van het openingsdoelpunt.
Aanvoerder Wessel In de Weij koppend tijdens het duel in tegen Wolfaartsdijk, tevens maker van het openingsdoelpunt. (Foto: F. van Pagee)

Kapelle ruikt kans op prijs na een kleine 20 jaar

  Sport en Vereniging

REIMERSWAALKAPELLE-Voetbalvereniging Kapelle kwam in het verleden twee seizoenen uit in de 1e klasse C destijds, in het jaar 2000 promoveerden zij vanuit de 2e klasse E. Daarna bleven de echte successen uit, waardoor er op de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen GOES extra spanning zit.


Deze week heroverden zij de koppositie door zelf met 2-4 te winnen in en tegen Zaamslag en Luctor/Heinkenszand onderuit ging met 2-1 op sportpark 'De Stoofwei' tegen V.C.K. uit Koudekerke.
Verrassend gezien de leegloop, vele spelers vertrokken waardoor de eigen jeugd weer in beeld kwam met de blijvers. Na 7 speelrondes groeit het vertrouwen en ligt er aanstaande zaterdag een kans op het winnen van de 1e periode, een gelijkspel benodigd wat nog een behoorlijke klus zal zijn tegen GOES dat in een uitstekende vorm verkeerd. Kapelle is zich er van bewust dat er een prijs te behalen is, maar ook dat deze zómaar aan de neus voorbij gaat. Dat de groep boven verwachting presteert, leeft in de gehele club en dat is misschien wel de grootste winst naast de progressie in de hoofdmacht. Hoofdtrainer/coach Olaf Filius en assistent-trainer/coach Bart Dierkx inclusief de stafleden zien de groep per week groeien, in elk geval bloeit de club op na de puike seizoenstart waar ook zij van genieten.

Uitslagen
Daarnaast overwinningen voor Krabbendijke, Rillandia, Wemeldinge en Kruiningen, Yerseke en Waarde speelden gelijk, alleen Hansweertse Boys verloor.

Zaamslag-Kapelle 2-4 (Cas de Waard 0-1, Robin Boogaard 0-2 en 2-4, Wout Hamelink 1-2, Koen Post 2-2, Reinier Goedemondt 2-3)

Wemeldinge-Hansweertse Boys 5-1 (Maarten Pilon 1-0, 3-0 en 5-0, Maurick Steenhard 2-0, Barrie Vleugel 4-0, John Jipa 5-1)

Wolfaartsdijk-Rillandia 1-3 (Wessel In de Weij 0-1, Szaby Szakacs 0-2, Tijmen van der Baan 1-2, Robin van Bavel 1-3)

ST Hoedekenskerke/Kwadendamme-Waarde 0-0

Stavenisse-Kruiningen 1-3 (Thomas Paauwe 0-1, Lars Steendijk 0-2, Henry de Rijke 1-2, Jackson Alberto 1-3)

Duiveland-Krabbendijke 1-4 (Bastiaan van Dijk 0-1, Elco Jansen 0-2, 0-3 en 0-4, Donny van Dongen 1-4)

Yerseke-'s-Heer Arendskerke 2-2 (Arjen de Koeijer 1-0, Guus de Leeuw 2-0, Michel Harinck 2-1 en 2-2)

Posities
Op de ranglijst: Kruiningen 2e, Wemeldinge 5e, Waarde 7e, Rillandia 8e en Hansweertse Boys 11e (4e klasse B), Kapelle 1e (3e klasse A), Krabbendijke 7e (3e klasse B) en Yerseke 6e (2e klasse E)

Topscorerslijst
Robin Boogaard scoorde tweemaal in de uitwedstrijd van Kapelle tegen Zaamslag en mag zich de virtuele topscorer noemen na 7 speelrondes. Dat brengt zijn totaal op 8 treffers. Teamgenoot Reinier Goedemondt scoorde eenmaal en Elco Jansen die al Zeeuws topscoorder werd in het verleden maakte er maar liefst 3 vanaf de penaltystip, zij volgen Boogaard op de voet met 7 competitiedoelpunten. Maarten Pilon scoorde driemaal tegen Hansweertse Boys voor Wemeldinge met nu 6 treffers.
1. Robin Boogaard (Kap) 8; 2. Reinier Goedemondt (Kap), Elco Jansen (Kra) 7; 4. Maarten Pilon (Wem) 6; 5. Steffan van Houte (Kru) 5; 6. Steven Fitsch (HB), Guus de Leeuw (Yer), Arjen de Koeijer (Yer) 4; 9. Wout Vink (Kap), Lars Steendijke (Kru), Wessel In de Weij (Ril), Alfred Bíró (Waa), Stefan Dijl (Waa), Maurick Steenhard (Wem) 3

Programma zaterdag 9 november
DBGC-Yerseke, Krabbendijke-De Jonge Spartaan; Kapelle-GOES; Rillandia-Kruiningen; SPS-Waarde; Wolfaartsdijk-Hansweertse Boys; Apollo'69-Wemeldinge.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>