Steven Fitsch van Hansweertse Boys.
Steven Fitsch van Hansweertse Boys. (Foto: F. van Pagee)

Eerste Bode-bokaal naar topscorer Steven Fitsch

  Sport en Vereniging

KAPELLE - Op woensdag 15 april werd vervroegd de eerste Reimerswaalse & Kapelse Bode-bokaal uitgereikt aan Steven Fitsch door 'de Razende Reporter'. Eerst werd nog getwijfeld aan het uitreiken van deze door toch de pandemie welke de hele wereld bezighoudt, in overleg met de redactie besloten hier toch iets mee te doen in combinatie met de clubs en het Corona-virus.


Van alle voetbalclubs/verenigingen werden de zittende hoofdtrainers bereid gevonden om via een interview of opname het seizoen af te sluiten op afstand, Olaf Filius (Kapelle), Karl Vergouwen (vv Wemeldinge), Alexander van Keulen (vv Yerseke), Tom Koelen (Hansweertse Boys), Nels Rijvers (Krabbendijke), Thomas de Ridder (Kruiningen), Bram Kot (Waarde) en Edwin In de Weij (Rillandia). Daarnaast werden ook Kai van der Meij (Kapelle JO13-3) en Xander Mul (Hansweertse Boys JO16-1) enkele vragen gesteld als jeugdspelers uit de verschillende gemeentes. Met uiteraard de topscorer Steven Fitsch uitkomende voor Hansweertse Boys die eveneens aan had gegeven mee te willen werken aan het geheel.

Zo ontstond er op afstand zonder elkaar te zien toch een band tussen de clubs, kwamen er ondanks ernst van de situatie waarin de gehele wereld is verstrikt geraakt ook bemoedigende woorden, met name ook richting de ouderen, adviezen naar de jeugd met in de schaduw een terugblik naar het afgebroken seizoen.

Steven Fitsch scoorde 12 competitiedoelpunten en won zo voortijdig de eerste Reimerswaalse & Kapelse Bode-bokaal, hij gaf te kennen liever het seizoen uitgespeeld te hebben. Het voelde voor hem dubbel, wil vooral weer zo snel mogelijk plezier hebben in de sport. Zijn werk als zelfstandige gaat wel gewoon door, alleen de kinderen veelal thuis doordat de scholen dicht zijn. Had zowel de oefenmeesters als de jeugdspelers hun eigen verhaal, maar bleek eens te meer dat clubs naast elkaar staan.

Het belangrijkste in de samenleving is de gezondheid, daarnaast ook het stukje plezier dat ze samenbrengt. Steffan van Houte (Kruiningen) en Elco Jansen (Krabbendijke) eindigden op een gedeelde twee plaats als clubtopscorer met 11 treffers. Robin Boogaard en Reinier Goedemondt (beiden Kapelle) moesten genoegen nemen met een gedeelde 4e eindpositie met elk 10 treffers. Guus de Leeuw (Yerseke) en Wessel In de Weij (Rillandia) maakten er elk 9 met een gedeelde 6e eindpositie. Maarten Pilon eindigde als clubtopscorer op een gedeelde 8e eindpositie met 8 competitiedoelpunten.

Voor Sc Waarde bleek Stefan Dijl de meeste te hebben gemaakt, een 15e eindpositie door 6 maal het netje te laten bollen.

Eindklassement top 10: 1. Steven Fitsch (HB) 12; 2. Steffan van Houte (Kru) 11, Elco Jansen (Kra); 4. Robin Boogaard (Kap) 10, Reinier Goedemondt (Kap); 6. Guus de Leeuw (Yer) 9, Wessel In de Weij (Ril); 8. Arjen de Koeijer (Yer) 8, Stef Dane (Kru), Thomas Paauwe (Kru), Maarten Pilon (Wem).

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>