Afbeelding

Drie medailles voor Olympia Kapelle

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was het de 1e voorwedstrijd in Breda voor 6 meiden van Gymnastiekvereniging Olympia Kapelle. Bij deze wedstrijd kunnen ze zich plaatsen voor de regiofinale en de toestelfinale die later dit seizoen zullen zijn.

‘s Ochtends was het de beurt aan Annika Franken Jeugd 1 D1 om haar wedstrijd te turnen. Ze behaalde een 12e plaats. Helaas maakte ze een paar foutjes op het toestel Balk en dat kostte haar 3 hele punten. Daarentegen wist ze op Sprong een 1e plaats te behalen. Superknap!
‘s Middags was het de beurt aan Anne van Strien Senior D. Ze werd knap 4e net naast het podium, maar wel een 1e plaats op Sprong. Anne zit voor het 1e jaar bij de Senioren en heeft op alle onderdelen heel goed gescoord.

Isa van Waarde Junior E behaalde een bronzen medaille met een prachtige 3e plaats. Ze liet een hele mooie Brug- en Balkoefening zien en dat werd beloond!
Voor Meike van Belzen en Julia van Liere (allebei Junior E) was het spannend: ze turnen dit jaar voor het eerst een niveau hoger. Ze gingen van de 5e Divisie naar de 4e Divisie en dus moeten er een heleboel dingen aangeleerd worden zoals een Kip die ze allebei nog niet helemaal onder de knie hebben.
Julia van Liere heeft toch een knappe 7e plaats behaald en Meike van Belzen een knappe 9e plaats van de 18 deelnemers in de top 10. Geweldig!
‘s Avonds was het de beurt aan Tess van Waarde en Suzi Szblewski. Maar liefst 2 podium plaatsen: een 1e plaats voor Tess en een 3e plaats voor Suzi. Met een 1e plaats op vloer voor Suzi en twee 1e plaatsen voor Tess op Sprong en brug.
Er zijn dus waarschijnlijk ook al veel toestelfinaleplaatsen behaald. Erg goed gedaan meiden jullie mogen trots zijn! [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief