tongerlohuys
tongerlohuys

Archeologiedag in Tongerlohuys

ROOSENDAAL - Het Tongerlohuys staat zaterdag 13 oktober volledig in het teken van de landelijke Archeologiedagen. Al vanaf 10.00 uur kun je de mooiste vondsten bekijken uit Roosendaal en Wouw, zoals vuistbijlen uit Midden Paleo en pijlpunten uit Laat Paleo. Er worden ook hele bijzondere vondsten uit de Steentijd tentoongesteld.


Daarnaast worden er ook turfwerktuigen uit Roosendaal tentoongesteld. De stad Roosendaal dankt zijn bestaansrecht immers voor een groot deel aan de turfwinning.
Omstreeks 1450 waren vele Roosendalers werkzaam in de turf. De werktuigen die zij gebruikten, waaronder een echte geconserveerde turfschop, worden op 13 oktober met trots gepresenteerd.

Deskundigen van AWN (de vereniging van vrijwilligers in de archeologie) geven deze dag uitleg bij de gevonden materialen. Zij zijn nieuwsgierig naar jouw eigen (Steentijd)vondsten. Breng ze gerust mee, onze deskundigen beoordelen ze graag! AWN ontwikkelde tevens een vijftal Cultuur Historische fietsroutes die op deze dag gratis te verkrijgen zijn.

Die dag is er ook een boekenmarkt van het HIP en natuurlijk is ook de lopende tentoonstelling Reis door Roosendaal in 750 dingen te bewonderen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Chauffeur-orderpicker

Moerdijk

receptie medewerker

Hilvarenbeek / Tilburg

Allround medewerker

Moerdijk

Commercieel Talent

Rucphen

Elektromonteur industrie m/v

Groot-Ammers, Moerdijk en de Botlek

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief