Foto: Carl Attard

Locaties zonneparken staan niet meer ter discussie

ROOSENDAAL - De locaties die door initiatiefnemers van zonneparken al zijn aangedragen, staan niet ter discussie voor omwonenden. Dat meldt wethouder Klaar Koenraad op vragen van PvdA, VLP en Fractie Wezenbeek. Volgens de wethouder worden de locaties bepaald door de gemeente, de omwonenden mogen daarna meedenken over de landschappelijke inpassing van een zonnepark. De drie fracties zijn het daar echter niet mee eens, zij vinden dat omwonenden en inwoners ook mee moeten denken over de mogelijke locatie van een zonnepark.


De gemeenteraad heeft begin van dit jaar een motie aangenomen waarin staat dat bewoners betrokken moeten worden bij de totstandkoming van zonneparken, omdat draagvlak van bewoners essentieel is voor de uitvoering. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit opgepakt en bij de realisatie van het zonnepark Wouw Noord is dan ook een co-creatieproces opgestart. Echter, de dorpsraad van Wouw heeft aangegeven niet mee te willen werken aan deze co-creatie, omdat zij vinden dat de beoogde locatie niet geschikt is. "Een proces van co-creatie dient te beginnen met het kiezen van een geschikte locatie, terwijl u aangeeft dat het co-creatieproces begint na het accepteren van de locatie", stellen de partijen.

Beleidsregels

De wethouder laat echter weten dat locaties die al ingediend zijn door initiatiefnemers niet meer ter discussie gesteld kunnen worden. Initiatieven waarvoor nog geen verklaring van geen bedenkingen is verzocht, worden beoordeeld op basis van de regels die eerder al zijn vastgesteld door de gemeenteraad. "Het co-creatieproces gaat alleen over de mogelijke landschappelijke inpassingswensen voor het zonnepark op de locatie Wouw Noord. Of dit lukt weten we pas als het co-creatieproces voor het zonnepark is afgerond." Op 19 augustus is er een nieuwe bijeenkomst gepland voor het co-creatieproces in Wouw Noord. De wethouder verwacht dan ook in september meer te kunnen vertellen over dit proces én de uitkomsten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief