Foto: Arriva

Politiek wil duidelijkheid over verdwijnen van 'rondje Kalsdonk'

ROOSENDAAL - Wat zijn de gevolgen voor ouderen die slecht te been zijn wanneer de haltes verdwijnen? Is er bij de plannen van de nieuwe centrumring rekening gehouden met de toegenomen verkeersdrukte in samenhang met de extra druk op de dienstregeling van Arriva? En welke alternatieven zijn er voor het behouden van beide bushaltes? De lokale politiek heeft veel vragen over de nieuwe plannen van Arriva. 


Uit het exploitatieplan voor het komende jaar blijkt dat inwoners van de wijk Kalsdonk wat verder moeten lopen om de bus te kunnen pakken. Volgens Arriva is de verkeersdrukte in Roosendaal flink toegenomen sinds de aanleg van de binnenste centrumring. Gevolg: de rijtijden worden niet mee gehaald, waardoor de dienstregeling onbetrouwbaar is geworden. Om diezelfde reden is vorig jaar al besloten om het rondje in Kalsdonk op maandag tot en met vrijdag in de middagspits niet meer te laten rijden. Als vervanging kwam hiervoor 'noodlijn 12', maar het gebruik van deze lijn is laag en daarom wordt nu voorgesteld om volledig te stoppen emt het rondje door Kalsdonk.

Daarmee komen de bushaltes aan de Philipslaan en de Kalsdonksestraat te vervallen. "Bijna de hele wijk Kalsdonk behoudt een bushalte met goede frequenties op maximaal 400 meter lopen", stelt Arriva. Zo kunnen reizigers gebruikmaken van de bushaltes aan de Prof. Aalbersestraat, Van Beethovenlaan, Spoorstraat en bij de Waterstraat. "Met het niet meer rijden krijgt de rest van de stad, en Kalsdonk op grotere loopafstand, weer een betrouwbare stadsdienst", besluit Arriva. De lokale fracties van VLP, PvdA en GroenLinks willen echter weten wat de reactie is van de gemeente op deze plannen. "Wat is uw officiële standpunt richting de provincie wanneer Arriva volgend jaar deze wijziging door wil voeren", vragen Wilbert Brouwers en Arwen van Gestel (VLP). "En bent u met GroenLinks van mening dat het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk en laagdrempelig moet blijven", wil Naima el Azzouzi (GroenLinks) weten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief