Officiële opening Nispen Inspireert!  FOTO CORRIE VERBRAAK
Officiële opening Nispen Inspireert! FOTO CORRIE VERBRAAK (Foto: Corrie Voorbraak)

Nispen Inspireert van start met een geweldige opening

NISPEN - Burgemeester Niederer van de gemeente Roosendaal heeft afgelopen weekend Nispen Inspireert! geopend. Hij deed dat door het completeren van de vlaggenwand met een speciale vlag die hem in een envelop werd aangeboden. Deze openingshandeling gebeurde na een samenkomst in de kerk.


Eerder arriveerde burgemeester Niederer met een historische jeep vanuit de Dorpsstraat naar het Kerkplein. De bedoeling was dat de tocht begeleid zou worden door leden van Slagwerkschool Rondomtrom en, in het kader van het vlaggenproject, twee vendeliers van het Sint Sebastiaansgilde uit Essen. Vanwege de buien op dat moment kan dat niet doorgaan. De trommelaars van Rondomtrom lieten van zich horen in de H. Maria Hemelvaartkerk waar zo´n 120 aanwezigen waren voor de openingsbijeenkomst.

Bevrijding
Na een welkomstwoord en inleiding door voorzitter Richard Matthijssen van Stichting Cultureel Nispen, hield burgemeester Niederer een toespraak waarin hij inging op de activiteiten de komende twee weekenden in relatie tot 75 jaar bevrijding. Tevens completeerde hij de Nispense gemeenschap met de kracht om steeds maar weer met elkaar mooie activiteiten voor elkaar te krijgen. Deze bijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door Koorgroep Cadans. Vervolgens toog iedereen naar buiten om te zien hoe burgemeester Niederer, onder tromgeroffel, met een speciale vlag de vlaggenwand langs de kerk, die bestaat uit meer dan 500 vlaggen, compleet maakte en daarmee Nispen Inspireert! officieel opende. Omdat het op dat moment juist (bijna) droog was, konden ook de vendeliers van het Essense gilde een demonstratie vendelzwaaien verzorgen. Ook hun inspanningen konden op applaus van de aanwezigen rekenen. Daarna was het tijd om onder genot van een kopje koffie, thee en wat lekkers de expositie in de kerk te gaan bezichtigen. Met deze bijeenkomst, waarbij in de loop van de middag ook al meerdere bezoekers voor de expositie te verwelkomen waren, is Nispen Inspireert! op passende en plezierige wijze van start gegaan.

Nispen Remembers
Zaterdag 14 september opening Nispen Remembers om 14.00 uur op het Kerkplein in Nispen Verhalen over de oorlog en bevrijding. Ook is de tentoonstelling vanaf 10.00 uur geopend tot 15.00 uur.
Zondag 15 september Kunstmarkt vanaf 10.00 uur, en vanaf 12.00 uur diverse optredens in het openluchttheater.
Het volledige programma van Nispen Inspireert! is te vinden op: ni2019.cultureelnispen.nl
Wij kijken terug op een mooi begin dankzij iedereen die hieraan medewerking heeft verleend en hopen dat de komende activiteiten ook op veel belangstelling mogen rekenen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief