Foto: Christian Traets

Menno Nefs krijgt eerste Jongerenroos

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer heeft donderdagavond, voorafgaand aan de raadsvergadering, de eerste Jongerenroos van Roosendaal uit mogen reiken aan Menno Nefs.


Nefs krijgt deze blijk van waardering vanwege zijn bijzondere inzet voor de gemeente Roosendaal. "Menno zet zich onder andere met veel ambitie in voor de Jongerenraad van de gemeente Roosendaal." Zijn inspanningen zorgden onder andere voor het verruimen van de openingstijden van de horeca, het presenteren van de Woonagenda met nadruk op woningen voor jongeren, het bandjesbeleid tijdens carnaval, het prikkelen van het debat rondom het drugsbeleid en het oprichten van het Bevrijdingsfestival.

Voorzitter

Daarnaast is Nefs voorzitter van Stichting Bevrijdingsfestival en hij maakte vorig jaar deel uit van het bestuur van 750 jaar Roosendaal. Verder heeft hij een zetel in het comité 'Herdenken en Vieren' en daarom was hij volgens het college van burgemeester en wethouders de ideale kandidaat om de eerste jongerenroos aan uit te reiken.


Jongerenroos
De Jongerenroos is ontstaan uit een initiatief van de gemeenteraad van Roosendaal. De Jongerenroos wordt verleend aan jongeren in de leeftijd tot en met 25 jaar, die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Roosendaal en waarvan de prestatie van belang is voor de gemeente Roosendaal. Ieder jaar kunnen vóór 1 november voordrachten worden ingediend. Dat kan via de website www.roosendaal.nl. De uitreiking van de Jongerenroos vindt plaats tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Vanaf 2020 zullen ieder jaar maximaal 5 Jongerenrozen uitgereikt gaan worden.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>