Renske en haar coach.
Renske en haar coach. Foto: Dilana van Zundert

Judo zilver voor Renske van Zundert

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober werd in Sint-Oedenrode het 40e Internationale Klompentoernooi gehouden. Namens IKIGAI stond Renske van Zundert op zaterdagochtend klaar om er een mooi judofeestje van te maken.

Bij de meisjes onder acht jaar kwamen meisjes uit o.a. Limburg, Utrecht en Zuid- & Noord-Holland op de tatami. De loting bracht haar direct tegen één van de favorieten, namelijk Chiara Schermerhorn. Renske wist echter knap stand te houden tot het einde. De scheidsrechter kon echter niet anders dan Chiara als winnaar aan te wijzen op basis van de sterkere aanvalspogingen.
Vervolgens was Faya Nijenhuis degene die verslagen moest worden om nog verder te kunnen in het toernooi. Vooraf werd de tactiek doorgenomen en het wedstrijdplan slaagde. Deze keer was het Renske die op beslissing van de scheidsrechter aan het langste eind trok.
In ronde 3 was Carly Franssen de volgende opponent. Renske wist haar een keer te werpen en nog een paar keer bijna. Tegen het einde kwam ze nog wel in een houdgreep terecht, maar hieruit wist ze gelukkig meteen te ontsnappen waardoor ook deze partij gewonnen werd.
Feline Franssen was in de vierde ronde het slachtoffer van Renske, want met een flitsende worp gevolgd door een houdgreep was deze partij al vroeg afgelopen.
De laatste tegenstandster was Yfke Gommans. Om op het podium te komen moest deze wedstrijd worden gewonnen. Om haar te verslaan was er nogmaals een goede tactiek nodig. Powergirl Renske was vastberaden om met een prijs naar huis te keren. Als een raket uit de startblokken wist Renske ook hier korte metten te maken en haar tegenstandster. Het duurde niet zo lang voor Yfke met een sterke beenworp naar de grond werd gewerkt voor een half punt. Deze worp werd nogmaals gevolgd door een houdgreep waar Renske niemand ooit nog zou loslaten.
Een mooie serie wedstrijden werd beloond met de 'zilveren klomp'.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief