atb-wouwse-plantage
atb-wouwse-plantage (Foto: )

De Molenrijders organiseren elfde ATB Tocht

WOUW - Rijwieltoerclub De Molenrijders uit Wouw organiseren op zondag 8 december voor de elfde keer hun ATB Tocht. Iedere wielerliefhebber, die op zoek is naar een serieuze uitdaging, kan op deze dag vanaf 08.30 uur starten bij Café Zalen Donkenhof om deel te nemen aan dé tocht van het jaar.


Deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit vier verschillende afstanden. Dat begint al bij twintig kilometer, maar ook afstanden van 32, 47 en 62 kilometer zijn mogelijk. Het parcours verloopt grotendeels door de bossen van Bergen op Zoom, Wouwse Plantage en een stukje Huijbergen. Wie na zijn ronde nog een extra uitdaging wil, kan altijd nog een extra lus van nog eens vijf kilometer toevoegen aan zijn parcours.

Vuilstortplaats
Meteen vanaf de start staat de deelnemers een leuke uitdaging te wachten. Net als voorgaande jaren zal de vuilstortplaats De Kragge 2 beklommen moeten worden. "Voor welke afstand er ook wordt gekozen deze klim zal men moeten bedwingen. Een uniek onderdeel van dit evenement, want geen enkele andere tocht doet Kragge 2 aan", aldus de organisatie.

Extra lus

In het laatste gedeelte van alle afstanden kunnen de deelnemers gebruik maken van het nieuwe ATB circuit van Kragge 1. Deze extra lus is ongeveer 5 km. lang en levert een 200 extra hoogtemeters op. Slaat de vermoeidheid toe of lopen de benen vol, dan kan deze extra lus worden gemeden.

Nootjesberg

Wie de langste route van 62+5 kilometer wil rijden, moet ook de Nootjesberg bedwingen. Met deze berg erbij, moeten maar liefst ongeveer 600 hoogtemeters overwonnen worden. "Uniek voor West-Brabantse begrippen." In de finale gaan de deelnemers over het unieke stuifduin- en bosgebied van De Heide. Dit is een technisch traject met korte bochten en enkele steile hellingen. Gecombineerd met het losse zand zullen velen een voldaan gevoel hebben als zij dit traject met succes achter zich kunnen laten. Hierna kan iedereen uitbollen richting finish.

Inschrijven

Aan animo geen gebrek bij deze rit. Voor bijna alle afstanden geldt dat je tot 10.00 uur kan starten. Wie de langste route wil rijden, moet echter voor 09.30 uur al gestart zijn. Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt 5 euro. Voor kinderen tot 12 jaar is deelname gratis. Iedere deelnemer krijgt onderweg de nodige versnaperingen en na afloop gratis soep. Bij start en finish wordt gezorgd voor een bewaakte fietsenstalling en om met een schone fiets huiswaarts te keren kan men gebruik maken van de afspuitservice bij Carwash De Donken.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES