Sander Coppens (links) won de eerste prijs 'Internationaal'
Sander Coppens (links) won de eerste prijs 'Internationaal'

Roosendaler wint Drone Award Internationaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Sander Coppens is de winnaar van de Drone Awards 2019, categorie Internationaal. De Roosendaler kreeg de meeste stemmen voor zijn IJsland-video. Thomas de Koster uit Middelburg won de prijs voor beste dronevideo van het jaar in de categorie 'Nationaal'.

Sinds 2014 worden ieder jaar de Drone Awards uitgereikt aan de maker van de mooiste dronevideo van dat jaar. Deelnemers kunnen hierbij zelf hun werk insturen en daaruit worden een paar genomineerden gekozen. De Roosendaalse Sander Coppens nam zijn drone mee naar IJsland en maakte daar op verschillende locaties prachtige luchtopnames. De dronepiloot uit Roosendaal was voor de derde keer genomineerd voor de hoofdprijs en het is de eerste keer dat hij hem weet te winnen. "Drie keer is scheepsrecht, ik ben super blij met de winst!", licht Coppens enthousiast toe. Voor het maken van de video bezocht hij 13 verschillende locaties in IJsland en nam hij meer dan 1100 gigabyte aan videomateriaal op.

Kitesurfers

In de categorie 'Nationaal' waren er dit jaar, net als bij de categorie Internationaal, vier genomineerden. De video van Thomas de Koster werd uiteindelijk verkozen tot beste dronevideo van het jaar. De Middelburger filmde met zijn zelfgebouwde drone een groep kitesurfers aan het strand van Vrouwenpolder in Zeeland. "Ik was al verbaasd dat mijn video genomineerd was en nu heb ik zelfs nog gewonnen!", aldus de trotse Zeeuw.

Prijzen
De twee winnaars wonnen niet alleen een trofee, maar ook een geldbedrag van 250 euro. Te besteden bij een dronewinkel. Een compleet overzicht van alle genomineerden, de winnende video's en eerdere winnaars zijn te vinden via de Drone Awards website: www.droneawards.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief