Afbeelding
Foto: Huib Boogert

Ruim 160 teams bij groots zaalvoetbaltoernooi

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - Sporthal de Omganck in Wouw staat tijdens de kerstvakantie volledig in het teken van de 100 % Football Futsal Cup. Dit meerdaags indoor toernooi wordt al sinds 2013 georganiseerd voor jeugdteams van het zaalvoetbal en is daarmee uitgegroeid tot één van de grootste en meest prestigieuze indoor toernooien van het land.

Afgelopen jaar deden er 140 teams mee vanuit vijftig verschillende verenigingen uit Nederland én België en daarmee was de editie van 2018 een enorm succes. Dit jaar doet de organisatie er echter nog een schepje bovenop. Niet alleen krijgen amateurteams de kans om mee te spelen in dit toernooi, er wordt zelfs een speciale dag ingericht voor Betaald Voetbal Organisaties. Hieraan doen jeugdteams mee van o.a. Vitesse, FC Eindhoven, K. Beerschot V.A. Waasland-Beveren, KSC Lokeren, De Graafschap en FC Den Bosch.

Organisatie
Initiatiefnemer achter de 100% Footbal Futsal Cup is Michael Thijs uit Wouw. Hij is in 2013 begonnen met het organiseren van een kleinschalig toernooi voor veldverenigingen uit de gemeente Roosendaal. In de afgelopen zes jaar is dat initiatief echter enorm gegroeid. "Mede dankzij deze groei is het team versterkt met vier (zaal)voetbaldieren", legt Thijs uit. Jan van Loenhout, Hidde Poppelaars en Ruben Maas hebben zich, net als een aantal vaste vrijwilligers, bij de organisatie aangesloten om alles in goede banen te leiden. En nieuw dit jaar is ook Nick Lodiers. "Als echte liefhebber van het zaalvoetbal-spelletje vind ik het fantastisch om de veel belovende talenten aan het werk te zien. Elk jaar proberen we het toernooi meer te professionaliseren. Mijn droom is dan ook om het grootste indoor jeugdtoernooi van Nederland te worden", vertelt Thijs.

Speeldata

En dat lijkt te lukken. Met de komst van een speciale dag voor Betaald Voetbal Organisaties op zaterdag 21 december wordt er een extra onderdeel toegevoegd aan het affiche. "Deze dag is echt speciaal voor de (zaal)voetballiefhebbers." Het toernooi zelf zal gespeeld gaan worden op 29 en 30 december 2019 en van 2-4 januari 2020 in Sporthal de Omganck in Wouw. "Inmiddels hebben al meer dan 150 teams zich aangemeld." Waaronder ook veel Roosendaalse teams zoals Alliance, RKVV Roosendaal en BSC Roosendaal. Hoewel het voor een groot deel jongensteams zijn, wordt er op vrijdag 3 december ook een dag georganiseerd voor de verschillende meisjesteams.

Aanmelden

Het professionele toernooi is vrij toegankelijk. Wil je nog aanmelden als team of meer informatie? Kijk dan op 100voetbalfutsalcup.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief