Onduidelijkheid over omwisselen van afvalcontainers

Onduidelijkheid over omwisselen van afvalcontainers

ROOSENDAAL - Zijn er straks kosten verbonden aan het omruilen van een afvalcontainer? Dat willen Roger van Nassau (CDA) en Harm Emmen (D66) weten van het Roosendaalse gemeentebestuur, nadat er op Facebook veel commotie ontstond rondom dit thema.


De gemeente Roosendaal wil vanaf maart het restafval nog maar eens in de vier weken op laten halen, in plaats van eens in de twee weken. Sommige inwoners zijn bang dat ze dat niet gaan redden en willen daarom hun kleinere restafvalcontainer omruilen voor een grotere restafvalcontainer. "Bij de vaststelling van dit beleid is ook gesproken over de wisseling van de containers van onze inwoners: van kleine containers naar grotere of mogelijkerwijs ook van groot naar kleiner", stellen de twee politici. Maar, in hun ogen is destijds afgesproken dat de wijziging gratis zou zijn.

"Nu horen we van inwoners dat hier toch kosten aan verbonden lijken te zijn en ook op de website van Saver staat er dat hier kosten aan verbonden zijn." De twee willen daarom weten van de wethouder wat nou eigenlijk de afspraken zijn én of inwoners nou wel of niet gratis hun container om kunnen ruilen.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures