Afbeelding

Project Garantiebanen blijkt succesvol; elf certificaten uitgereikt

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Elf medewerkers van de Gemeente Roosendaal hebben woensdagmiddag uit handen van wethouder René van Ginderen een Certificaat Garantiebaan ontvangen. De medewerkers krijgen het certificaat omdat ze met succes een intensief traject hebben doorlopen, waarin ze opleidingen, trainingen en ervaring hebben opgedaan bij diverse gemeentelijke afdelingen.

Het project Garantiebanen houdt in dat 'mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt' zijn aangenomen om ze een kans te geven werkervaring op te doen bij de gemeente Roosendaal. In 2018 is de gemeente Roosendaal gestart met een lichting van 14 medewerkers. Zij gingen onder andere aan de slag bij de fietsenstallingen bij de Markt en de Roselaar. Het zwerfafval in de winkelcentra werd door hen opgeruimd en het groenonderhoud in het Emile van Loonpark en de Paterstuin is gedaan door de nieuwe medewerkers. Verder zijn ze ingezet bij het regulier groenonderhoud in het centrum en één van hen heeft tijdens piekuren fietsers bij het station uitleg gegeven over het stallen van hun fiets.

De medewerkers kregen allemaal een contract met een proeftijd van 23 maanden. "Als de proeftijd naar tevredenheid van beide partijen wordt doorlopen, volgt een vast contract. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de nieuwe medewerkers ook uitstromen naar andere reguliere werkgevers, zodat er weer ruimte komt voor nieuwe Garantiebanen." Elf van deze medewerkers hebben nu hun certificaat behaald. Vier mensen zijn al uitgestroomd naar een reguliere baan. Deze plekken zijn weer ingevuld met nieuwe deelnemers. Binnen nu en maart stromen er waarschijnlijk nog eens vier mensen uit naar een reguliere baan. Slechts bij één medewerkers is het dienstverband stopgezet.

"Ik wil alle deelnemers hier vandaag heel hartelijk feliciteren met dit geweldige resultaat," aldus wethouder René van Ginderen. "Jullie hebben dit echt verdiend, want ik weet hoe hard jullie hiervoor hebben gewerkt. Ik wens jullie heel veel succes bij jullie verdere stappen op de arbeidsmarkt. Ik weet zeker dat de ervaring en kennis die jullie de afgelopen periode hebben opgedaan jullie hierbij gaan helpen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief