Pierre Mouws start zoektocht naar halfzus
Foto: Remko Vermunt

Pierre Mouws start zoektocht naar halfzus

WOUW - De 72-jarige Pierre Mouws uit Wouw is na jaren van onwetendheid een zoektocht gestart naar zijn halfzus. Ongeveer zes maanden geleden kreeg hij opeens te horen dat hij mogelijk een halfzus heeft. "Mijn vader is overleden toen we nog heel erg jong waren, dus ik neem het hem niet kwalijk dat 'ie er nooit iets over gezegd heeft."


Pierre Mouws komt uit een gezin van vijf kinderen. "Ik ben de oudste. Daarnaast heb ik nog drie zussen én een broer." Tenminste, dat dacht hij. Maar ongeveer zes maanden geleden kreeg hij te horen dat hij mogelijk nóg een zus heeft. "Ik schijn een halfzus te hebben", vertelt hij. "In 2006 schijnt die halfzus contact opgenomen te hebben met mijn tante Lies van Dongen-Mouws", legt hij uit. Z'n tante heeft toen haar naam en adres genoteerd, maar heeft daar verder met niemand over gerept. "Ik weet niet waarom ze dat achterwege heeft gehouden. Ze heeft het wel aan mijn nicht verteld, maar ook die heeft niets gezegd."

Nieuwsgierig

Tot ongeveer zes maanden geleden. "Ik denk dat ze toch een soort wroeging kregen dat ze het nooit verteld hebben." Sindsdien is Pierre Nouws enorm nieuwsgierig naar zijn halfzus. "Mijn eerste reactie was: 'Krijg nou wat joh' en al snel dacht ik: 'Daar wil ik meer van weten'." Hij is dan ook een zoektocht gestart naar zijn halfzus in de hoop contact met haar te kunnen leggen. "

Heet hangijzer

De naam en adres die zijn tante ooit heeft opgeschreven zijn bij haar overlijden weggegooid. Pierre vermoedt echter dat zijn zus ongeveer dezelfde leeftijd heeft als hijzelf. "Het moet ongeveer gespeeld hebben vlak voor mijn vader en moeder zijn getrouwd. Dat moet destijds een heet hangijzer zijn geweest en waarschijnlijk heeft mijn tante daarom ook niets verteld." Of zijn moeder ooit heeft geweten van zijn halfzus weet Pierre niet. "Iets wat je niet weet, kan je ook niet vragen. Wij waren destijds veel te jong. Mijn vader overleed in 1961, toen was ik dertien jaar."

Bakje koffie

Zijn vader woonde jarenlang aan de Westerlaarsestraat in Wouwse Plantage. "Wij vermoeden dat onze halfzus in de omgeving van Wouwse Plantage, Zoomvliet of Huijbergen woont. Ergens in die contreien." Maar zeker weten doet Mouws het niet en omdat ze vermoedelijk een andere achternaam heeft, maakt dat het zoeken extra moeilijk. "We zijn vooral benieuwd naar hoe ze eruit ziet", lacht hij. "We zouden graag een keer een bak koffie met haar drinken of een keertje wat eten. Je wil toch weten hoe het allemaal zit en hoe haar leven eruit zag."

Weet jij meer over deze halfzus of ben je de halfzus van Pierre Mouws? Neem dan contact op via 06-26724247

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>