Een van de jeugdleden die meedoet aan de Stay@Home challenge.
Een van de jeugdleden die meedoet aan de Stay@Home challenge. Foto: Scouting FN

Scouting Fridtjof Nansen draait online gewoon door

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Ondanks de coronamaatregelen, die ook de scouting treffen, trekken de leden toch netjes iedere zaterdag hun uniform aan en zitten ze klaar om aan hun programma te beginnen. Via diverse kanalen heeft de groep diverse opdrachten en programma’s in elkaar gezet om op deze manier toch hun leden een leuke zaterdagmiddag te kunnen bezorgen.

Onder het mom van de Scouting FN Stay@Home challenges krijgen de leden iedere week een opdracht die zij thuis kunnen uitvoeren. In week 1 hebben de leden een online versie van Crazy 88 uitgevoerd, een spel waarin de leden opdrachten moeten uitvoeren en voor iedere goed uitgevoerde opdracht punten kunnen scoren voor het Stay@Home scorebord. De opdrachten varieerden van het op de foto gaan in je volledige uniform, met je neus een zelfportret schilderen tot het knutselen van een sneeuwpop die net zo groot is als de deelnemer. Het enthousiasme en de creativiteit zaten er goed in, wat ervoor zorgde dat de leiding overspoeld werd met foto’s en video’s van succesvol uitgevoerde opdrachten. Op hun facebookpagina kun je de foto’s bekijken.

Afgelopen zaterdag draaide er een tweetal programma’s. De bevers en welpen maakten via een live videoverbinding onder begeleiding van hun leiding een knutselwerkje. In de voorafgaande dagen heeft de leiding bij alle leden een knutselpakketje in de bus gedaan met alles wat nodig was voor hun knutselproject. De scouts en explorers hebben een mini versie van de iScout gedaan: een spel vol met moeilijke vragen en doe-opdrachten. Hier kwamen ook de nodige hilarische foto’s en video’s uit.

Voor de komende week hebben de leden een tweetal grote opdrachten gekregen. Een van de opdrachten is het maken van een quarantaine-vlog: hoe ziet jouw Stay@Home periode eruit? Ze mogen in een kort filmpje eens laten zien hoe zij deze periode ervaren. De andere opdracht is het namaken van het scoutinggebouw op een zo creatief mogelijk wijze. Dat mag dus met karton, piepschuim, hout of zelfs in Minecraft: alles is toegestaan.

Voor deze opdrachten hebben de leden tot vrijdag de tijd gekregen. Op zaterdag zal bekend gemaakt worden wie de opdracht het best heeft uitgevoerd en dus de winnaar voor deze week is.

Wat ze volgende week gaan doen houdt de leiding nog even geheim, maar feit is wel dat zij er klaar voor zijn om de leden ook in deze moeilijke periode toch een leuke zaterdagmiddag te bezorgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief