Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Noodkreet vanuit milieustraat: 'We zijn geen familie-uitje'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Medewerkers van de milieustraten zien dat het drukker dan ooit is, terwijl het kabinet juist heeft opgeroepen om toch zoveel als mogelijk thuis te blijven. "We lijken wel een alternatief voor een familie-uitje." Daarom doet Saver, samen met milieustraten uit de rest van het land, een dringende oproep: dump je grof vuil alleen in uiterste nood. 

De mensen die werken bij de inzamelingsbedrijven maken zich zorgen over hun veiligheid en die van de bezoekers. Ze vroegen de laatste tijd al vaker of iedereen zoveel mogelijk wil wegblijven. En als je dan toch naar de werf gaat, doe dat dan in je eentje, net als in de supermarkten. Maar het haalde weinig uit. "Hele massa's grijpen het thuiswerken aan om tussendoor even dat oude kastje of wat verfblikken uit de schuur naar de stort te rijden. Zeker in het weekend, als het hele land in de tuin werkt en klust, staan de rijen auto's tot om de hoek of nog verder."

"Het lijkt haast wel alsof onze milieustraten het alternatief zijn geworden voor het familie-uitje naar Beekse Bergen. Daar rijd je ook met het hele gezin in de auto langs de diverse attracties", schrijven de medewerkers in hun nieuwste noodkreet aan het hele land. Het is dan ook de hele dag door een gekkenhuis en daarmee wordt het steeds lastiger om je te houden aan die 1,5 meter. "Als de coronamaatregelen worden ingetrokken", zeggen de medewerkers, "staan wij weer met veel plezier en met een grote glimlach voor u klaar om uw afval een nieuw leven te geven." Maar voor nu dus: blijf alsjeblieft thuis. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief