Afbeelding
Foto: Shutterstock

Twee arrestaties voor poging tot doodslag in Roosendaal

Door: Peter Houtepen Politie

ROOSENDAAL - Twee inwoners van Roosendaal zijn maandagochtend met toestemming van de officier van justitie aangehouden voor een poging tot doodslag op een 37-jarige plaatsgenoot. Ook zijn drie woningen doorzocht. Daarbij werden wapens en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. 

Het slachtoffer kreeg op maandag 4 mei rond 20.45 uur in de wijk Kortendijk een conflict met een man over de manier waarop deze zijn auto had geparkeerd. De ruzie escaleerde waarbij de man versterkingen opriep. Daarop werd het slachtoffer met de dood bedreigd en onder meer met een ijzeren buis op zijn hoofd geslagen. 

Omdat hij zich verdedigde, gingen de drie aanvallers er vandoor. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De 22-jarige verdachte werd eveneens voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd niet, zoals eerder door de politie was gemeld, aangehouden.

De politie stelde een uitgebreid onderzoek in. Dit resulteerde maandagmorgen in twee aanhoudingen en drie doorzoekingen op adressen in Roosendaal op grond van de Wet Wapens en Munitie. Daarbij zijn een aanzienlijk geldbedrag, een balletjespistool en een mogelijk vuurwapen in beslag genomen. De herkomst van het geld wordt op mogelijk witwassen onderzocht. 


Politie




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief