De normale collecte kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan
De normale collecte kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan (Foto: )

Speciale collecte voor culturele verenigingen: clubkas weer aanvullen via whatsapp

ROOSENDAAL - De Anjeractie, onderdeel van het Prins Bernhard Cultuurfonds, komt dit jaar met een speciale, mobiele collecte om culturele verenigingen toch een steuntje in de rug te geven. "Dit jaar mogen de verenigingen namelijk honderd procent van de opbrengst van de collecte zelf besteden. Daarmee vullen ze de clubkas aan voor bijvoorbeeld nieuwe instrumenten, kostuums, verf of een oefenruimte."


De Anjeractie bestaat al sinds 1946 en is het oudste fondsenwervende middel van het Prins Bernhard Cultuurfonds. "Normaliter gaan er duizenden collectanten van culturele verenigingen, zoals koren, fanfares, toneelgezelschappen en muziekverenigingen, de straat op om geld op te halen voor hun club. Vanwege de coronacrisis is de fysieke collecte – die dit jaar voor de 75e keer zou worden gehouden - omgezet naar een volledig mobiele actie en halen zo'n 1.600 verenigingen geld op in hun netwerk."

Onder het motto Houd cultuur in de buurt levend, worden cultuurliefhebbers deze week door de verenigingen via een whatsapp bericht opgeroepen om hen te ondersteunen. Ook kan er gedoneerd worden via www.cultuurfonds.nl/collecte "Sámen cultuur mogelijk maken en er sámen van genieten. Dat is van onschatbare waarde en kunnen we niet missen. Daarom houden wij cultuur levend, samen met alle cultuurliefhebbers in Nederland", aldus de organisatie.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES