Foto: Maickel van Meel

Wethouder: 'Geen woonwagenkamp op Vierhoeven'

ROOSENDAAL - Er komt geen nieuw woonwagenkamp op de locatie Vierhoeven. Dat heeft wethouder Toine Theunis laten weten aan de gemeenteraad. Het gebied maakt onderdeel uit van het buitengebied en de provincie heeft het verboden om hier permanente woonfuncties toe te voegen.


De gemeenteraad nam op 11 juni de motie 'meer standplaatsen voor woonwagens' aan. Daarmee werd de wethouder opgeroepen om te onderzoeken of de locatie Vierhoeven in gebruik kan worden genomen als woonwagenkamp. Maar, dat is dus niet het geval. "Voor de bewuste locatie geldt het bestemmingsplan ‘buitengebied Roosendaal’. Hier is de interim omgevingsverordening van de provincie van toepassing die de toevoeging van permanente woonfuncties in het buitengebied verbiedt", laat de wethouder weten.

Een groep met Roosendaalse woonwagenbewoners is al sinds maandag 1 juni aan het demonstreren op Sportpark Vierhoeven. Met spandoeken maakt men duidelijk waarom men aan het demonstreren is. 'Ook wij hebben het recht om te bestaan gemeente Roosendaal. Doe er wat aan! Vakken beloofd!', staat er op het spandoek te lezen. De locatie is niet voor niets gekozen.

Bij Sportpark Vierhoeven bevindt zich een voormalig woonwagenpark. Dat wordt op dit moment niet officieel benut, maar de faciliteiten zijn er wel aanwezig. Dat heeft ook de gemeenteraad geconstateerd. Zij zijn van mening dat het terug in tact brengen van het voormalige woonwagenkamp alleen maar een positief effect kan hebben. "Een hernieuwde aanwezigheid van woonwagens op het voormalige woonwagenpark bij Sportpark Vierhoeven kan bijdragen aan een verhoging van de sociale controle en daarmee de veiligheid op en rondom het sportpark."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES