Bierbrouwerij Koekwhouse brouwt al jaren heerlijke biertjes
Foto:

Bierbrouwerij Koekwhouse brouwt al jaren heerlijke biertjes

ROOSENDAAL - Het is vandaag de internationale Dag van het Bier. Een goed moment dus om lokale biertjes zoals die van Brouwerij Koekwhouse extra 'in the picture' te zetten. Christian Verhoeven uit Nispen is in 2018 begonnen met het brouwen van zijn eigen bieren. Toen één van zijn eigen biertjes positief beoordeeld werd tijdens een bierproeverij voor vrienden, besloot hij om er verder mee te gaan. Sinds 1 mei 2019 staat hij dan ook officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met bierbrouwerij Koekwhouse.


Christian komt van oorsprong uit Tilburg. "Daar wordt het woord koekwaus gebruikt voor iemand die een beetje gek is." In 2017 verhuisde hij samen met zijn vrouw naar Nispen. "We wilden ons huis een leuke naam geven, dat werd Koekwhouse. Omdat we allebei een beetje prettig gestoord zijn", lacht Christian. Die naam wordt nu ook gebruikt voor zijn eigen biertjes.

"Ik heb altijd tegen mijn vrouw gezegd dat het me leuk lijkt om mijn eigen bier te brouwen. Drie jaar geleden kreeg ik dan ook van haar een startpakket voor mijn verjaardag. Toen ben ik ermee gestart en ik heb het eigenlijk meteen groots aangepakt. Ik ben zelf ingrediënten uit gaan zoeken en combinaties gaan maken." Dat resulteerde in verschillende biertjes met bijzondere namen. (Nis)IPA, de Mexican Koekwhouse en Nun Blonden Aop. 

"Bierbrouwen is echt ontzettend leuk. Wij doen alles ambachtelijk. We doen zelf brouwen, maar ook het vullen van de flessen, het doppen en het ontwerpen en plakken van de etiketten doen we zelf. Op dit moment heeft Christian twee ketels van 37 liter, wat resulteert in bijna 70 liter bier. "Afgevuld zijn dit ruim 200 dikbuik flesjes." Kijk ook eens op www.koekwhouse.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief